Baanbrekende superheldenfilm Wonder Woman zondag te zien op Veronica

Baanbrekende superheldenfilm Wonder Woman zondag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De superheldenfilm is populairder dan ooit: in het voorjaar van 2019 verbrak Avengers: Endgame met een opbrengst van zo'n 2,8 miljard dollar alle records. Wonder Woman zorgde in 2017 voor volle zalen; deze baanbrekende film is zondag te zien op Veronica. Je kunt Wonder Woman streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
In Wonder Woman belanden we op het prachtige, mythische eiland Themyscira, waar bijzondere amazones zich onderwerpen aan een keiharde training. Ze willen het uiteindelijk namelijk opnemen tegen de oorlogsgod Ares. De bewoonsters van Themyscira leven volledig in hun eigen wereld, en dus kijken ze raar op als er plotseling een vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog dicht bij hun leefomgeving neerstort. De schitterende prinses Diana (gespeeld door Gal Gadot), die later Wonder Woman wordt, redt de piloot van de verdrinkingsdood.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met al die populaire superheldenfilms was het vreemd dat niemand het aandurfde zo'n film met een vrouwelijke hoofdrolspeelster te maken, maar met Wonder Woman was het eindelijk zo ver. De angst voor een flop bleek ongegrond: Wonder Woman bracht ruim 800 miljoen dollar in het laatje. Niet alleen was het de eerste superheldenfilm met een vrouwelijke hoofdrolspeelster (die overigens geweldig wordt neergezet door Gadot), de film werd ook geregisseerd door een vrouw: Patty Jenkins. Het vervolg Wonder Woman 1984 staat - ondanks de coronacrisis - nog altijd gepland voor de zomer van 2020.

Cast
Naast Gal Gadot (Justice League) en Chris Pine (Hell or High Water) zijn ook Robin Wright (House of Cards) en Danny Huston (Angel Has Fallen) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Patty Jenkins.

Wonder Woman (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zondag 6 december om 20.00 uur te zien op Veronica. Genre: actie, superhelden. Speelduur: 141 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV