Recensie: Midway is Amerikaans patriottisme met volwassen verhaal

Recensie: Midway is Amerikaans patriottisme met volwassen verhaal
Opgepoetste versie van Michael Bay's Pearl Harbor

Film :

Vanaf donderdag 7 november draait de nieuwe Tweede Wereldoorlogfilm Midway in de Nederlandse bioscopen. Met als regisseur Roland Emmerich kunnen we ouderwets popcornvermaak verwachten, maar wordt deze film naar een hoger niveau getrokken? Lees hier de filmrecensie van Midway.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Doorpakken!
De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de troepen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Weten de Amerikanen de kansen in de oorlog te keren?

Luke Evans en Ed Skrein in 'Midway'

Beoordeling van Gids.tv
Bij het horen van de naam Roland Emmerich krijgen we niet gelijk warme gevoelens. Dit is dan ook het gevoel waarmee je de bioscoopzaal in zal stappen. Als je dat doet, zal je positief worden verrast. De dialogen zijn cheesy, de verhaallijnen lopen flink door elkaar én het Amerikaans patriottisme heeft de overhand. Maar... het verhaal zit goed in elkaar en we leren de personages echt beter kennen dan in de vergelijkbare films, zoals Pearl Harbor. Het hoogtepunt is wel de Battle van Midway, die er duizend keer beter uitziet dan de laatste battle in Pearl Harbor. Kortom: een opgepoetste versie van Michael Bay en iets verdiepender, maar nog steeds niet daverend. 2,5 ster voor deze popcornflick.

Cast
Naast Ed Skrein (If Beale Street Could Talk) en Luke Evans (Anna) spelen ook Woody Harrelson (Venom), Aaron Eckhart (The Dark Knight) en Nick Jonas (Jumanji: Welcome to the Jungle) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Roland Emmerich (Independence Day).

Midway is vanaf 7 november 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: actie. Tijdsduur: 138 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV