Laatste aflevering Ellie in de handel maandag uitgezonden op NPO 3

Laatste aflevering Ellie in de handel maandag uitgezonden op NPO 3
Illegale sigarettenhandel

Kijktip :

Ellie Lust dook in haar nieuwste programma Ellie in de handel in allerlei schimmige handelspraktijken, die over de hele wereld plaatsvinden. Na eerder namaakkleding, hondenhandel, medicijnhandel, paardenvlees en persoonsgegevens te hebben behandeld, is het nu de beurt aan de illegale sigarettenhandel.

Illegale fabriekjes
Bij illegale producten denk je vaak aan obscure fabrieken in Oost-Europa of Azië, maar ook in Nederland schieten ze als paddestoelen uit de grond. Het aantal illegale fabriekjes waar namaak-merksigaretten worden gemaakt neemt schrikbarend toe. Deze sigaretten zijn vaak nóg giftiger dan de reguliere sigaretten.

Mensenhandel
En dat is niet het enige: ze woren vaak ook nog eens vervaardigd door mensen die het slachtoffer zijn van mensenhandel en uitbuiting. Ellie laat zien hoe deze handelslijnen lopen, ontdekt waar de illegale producten clandestien onder de toonbank worden verkocht en gaat op pad met opsporingsdiensten tijdens invallen in verschillende ondergrondse werkplaatsen.

De laatste aflevering van Ellie in de handel over de illegale sigarettenhandel is op maandag 11 november om 21.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Ellie in de handel terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV