Recensie: Le Mans '66, een film vol brandend rubber en falende remmen

Recensie: Le Mans '66, een film vol brandend rubber en falende remmen
Met Christian Bale en Matt Damon als ware snelheidsduivels

Film :

Vanaf donderdag 14 november is de film Le Mans '66 te zien in de Nederlandse bioscopen. Regisseur James Mangold (Logan) heeft de Academy Award-winnaars Christian Bale en Matt Damon weten te strikken voor een nostalgische en soms bloedstollende racefilm. Lees hier de filmrecensie van Le Mans '66.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal
In het jaar 1959 wint de Amerikaan Carroll Shelby (Matt Damon) de 24-uursrace van Le Mans. Vanwege gezondheidsproblemen moet hij daarna zijn carrière als autocoureur vaarwel zeggen. Shelby blijft echter werkzaam in de autosportwereld, als ontwerper van snelle bolides. Hij wordt door het Amerikaanse automerk Ford gevraagd een raceauto te ontwerpen die het Italiaanse Ferrari kan verslaan in de langeafstandsrace van Le Mans.

Ken Miles (Christian Bale) en Carroll Shelby (Matt Damon) in de film Le Mans ’66’

Beoordeling van Gids.tv
Le Mans '66 (in de Verenigde Staten uitgebracht met de titel Ford v Ferrari) wordt gedragen door Christian Bale, die een uitstekende rol neerzet als autocoureur Ken Miles. Met een speelduur van 152 minuten wordt royaal de tijd genomen om dit waargebeurde verhaal te vertellen, en daarbij blijven de actiemomenten toch wat op de achtergrond. Terwijl de mannen van Ford en Ferrari elkaar op bijna kinderachtige wijze beconcurreren, steken Miles en Shelby de koppen bij elkaar om de snelste racewagen te ontwerpen, en dat levert vermakelijke momenten op. Verwacht mooie jaren zestig-decors en spannend, opwindend camerawerk wanneer de slopende race van Le Mans zich eindelijk aandient. Voor autoliefhebbers is het genieten geblazen, maar ook de rest van het bioscooppubliek zal zich prima vermaken: drie en een halve ster.

Cast
Naast Matt Damon (The Departed) en Christian Bale (Vice) zijn ook Jon Bernthal (Wind River), Caitriona Balfe (Super 8) en Noah Jupe (Wonder) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door James Mangold (The Wolverine).

Le Mans '66 is vanaf 14 november 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie, Drama. Tijdsduur: 152 minuten. IMDb-score: 7,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV