Recensie: Renée Zellweger in film Judy is waanzinnige acteerprestatie van grote klasse

Recensie: Renée Zellweger in film Judy is waanzinnige acteerprestatie van grote klasse
De opkomst en ondergang van Judy Garland

Film :

Vanaf donderdag 14 november is de nieuwe film Judy te zien in de Nederlandse bioscopen. Een indrukwekkende biografische film over wereldster Judy Garland in de laatste fase van haar leven. Ontroerende en verdrietige momenten en de liefde voor haar kinderen staan hierin centraal. Actrice Renée Zellweger doet dit fantastisch, dus zet de Oscar maar klaar! Lees hier de filmrecensie van Judy.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Somewhere over the Rainbow
Het verhaal van Judy begint als haar carrière in de Verenigde Staten op een laag pitje is komen te staan. Judy Garland reist in het jaar 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen, die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar kinderen en haar eigen keuzes wil maken. Het schets het verhaal van de 'gele' weg (The Wizard of Oz) van grote roem met grote pieken en maar vooral ook zeer diepe dalen.

Renée Zellweger in de film 'Judy'

Beoordeling van Gids.tv
Deze bijzondere maar ook zeer tragische film boeit van het begin tot het einde, waar de opkomst en ondergang op een ontroerend mooie wijze vertelt wordt. In flashbacks zie je hoe ze als jong meisje opgroeit in de valse wereld van filmsets, terwijl alles voor haar werd bepaald. Ook haar verslaving(en), faalangst en podiumvrees komen voorbij. Deze film maakt pijnlijk duidelijk dat Garlands keuze misschien wel helemaal nooit echt een keuze was. Was je al fan van de film Rocketman? Dan gaat waarschijnlijk ook Judy er in als zoete koek. Pluspunt: de finale van de film is ook echt het allermooist. Vijf sterren voor de cast en een grote staande ovatie voor actrice Renée Zellweger.

Cast
Naast Renée Zellweger (Chicago) en Jessie Buckley (Wild Rose) zijn ook Finn Wittrock (Unbroken) en Bella Ramsey (Game of Thrones) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rupert Goold (True Story).

Judy is vanaf 14 november te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Biografie, Drama, Muziek. Tijdsduur: 118 minuten. IMDb-score: 7,2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV