Recensie: Knives Out prachtig pareltje binnen detective-genre

Recensie: Knives Out prachtig pareltje binnen detective-genre
Bijzondere sterrencast én regisseur

Film :

Vanaf donderdag 28 november draait de nieuwe film Knives Out in de Nederlandse bioscopen. Een grote, rijke familie staan als gieren om opa heen als hij vermoord wordt. Maar heeft iemand uit de familie dit op zijn kerfstok? Lees hier de filmrecensie van Knives Out.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Levend cluedo
Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en charmante rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) ingeschakeld om zijn dood te onderzoeken. Van de complexe familie van Harlan tot zijn toegewijde staf, Blanc baant zich een weg door een web van leugens en bedrog om de waarheid achter de vroegtijdige dood van Harlan te achterhalen.

Daniel Craig in 'Knives Out'

Beoordeling van Gids.tv
De film start rustig, waardoor de kijker de kans krijgt de karakters te leren kennen. En dat is nogal wat: de familie is groot en bestaat uit veel verschillende karakters. Pas na drie kwartier (!) beginnen de flashbacks die de kijker meer informatie geven over de gebeurtenissen. Uitzonderlijk, voor een detective. En dan, als je dacht dat je alles wel uitgedokterd had, duik je weer een nieuw verhaal binnen. Een bijzonder knappe detective, met dank aan de uitblinkers van de film: Ana de Armas en Daniel Craig. 4,5 ster voor dit levensecht cluedo-spel.

Cast
Naast Chris Evans (Avengers: Endgame) en Daniel Craig (Spectre) spelen ook Ana de Armas (Blade Runner 2049), Jamie Lee Curtis (Halloween) en Michael Shannon (The Shape of Water) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi).

Knives Out is vanaf 28 november 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Detective. Tijdsduur: 130 minuten. IMDb-score: 7,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV