Zenuwslopende thriller Lord of War zondag te zien op RTL 7

Zenuwslopende thriller Lord of War zondag te zien op RTL 7
Ook te streamen via iTunes en Google Play

Kijktip :

Op zondag 17 mei is de spannende thriller Lord of War te zien op RTL 7, een film uit de lang vervlogen glorietijd van Nicolas Cage. Vroeger was de nu verguisde Hollywoodster namelijk een uitstekende acteur. Je kunt Lord of War ook iTunes, Google Play en meer.

Het verhaal
Cage speelt Yuri Orlov, een Amerikaanse wapenhandelaar met Oekraïense roots. Hij reist de hele wereld over om zijn dodelijke koopwaar aan de man te brengen, maar dat is niet zonder risico's. Orlov betreedt met gevaar voor eigen leven oorlogsgebieden en overal ter wereld heeft hij vijanden die hem liever vandaag dan morgen tussen zes planken zien. Niet alleen Interpol zit hem op de hielen, ook zijn concurrenten en sommige ex-klanten lusten hem rauw. Op het hoogtepunt van zijn carrière komt Orlov oog in oog te staan met zijn allergrootste vijand: zijn geweten.

Geweldige carrière
Het boeiende verhaal levert een indrukwekkende film op, die door de critici helaas niet helemaal op waarde werd geschat. Cage speelt één van zijn laatste goede rollen, en krijgt steun van onder anderen Ethan Hawke, Jared Leto, Bridget Moynahan en Ian Holm. Vóór Lord of War stond Cage aan de top van de Hollywoodpiramide. Hij speelde in klassiekers als Rumble Fish, Raising Arizona, Moonstruck, Wild at Heart, The Rock, Con Air en Face/Off, won een Oscar voor zijn geweldige rol in Leaving Las Vegas en werd nogmaals genomineerd voor Adaptation. Inmiddels is hij helaas ver afgezakt en zien we hem nauwelijks meer in de bioscoop.

De film Lord of War (2005) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is op zondag 17 mei om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV