Recensie: The Two Popes met Jonathan Pryce en Anthony Hopkins

Recensie: The Two Popes met Jonathan Pryce en Anthony Hopkins
Uniek inkijkje achter de dikke deuren

Film :

Vanaf 20 december staat The Two Popes op Netflix. Wanneer Paus Benedictus hoort van de naderende abdicatie van kardinaal Jorge Mario Bergoglio, nodigt hij hem hoogstpersoonlijk uit op zijn buitenverblijf. Lees hier de recensie van The Two Popes.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Tweestrijd
In 2005 wordt Paus Benedictus verkozen. De Duitse Ratzinger wordt dan al meermaals geteisterd door stemmen voor de Argentijnse kardinaal Bergoglio. Wanneer hij in 2012 van het naderende vertrek van de Argentijn hoort, nodigt de Duitse Paus Bergoglio uit op zijn zomerverbijf. Wat dan volgt, is niet mals...

recensie-the-two-popes-met-jonathan-pryce-en-anthony-hopkins.jpg

Beoordeling van Gids.tv
Het is een mooi stel: Pryce en Hopkins. Ben je een liefhebber van scenariogedreven en historische films, dan ben je hier aan het juiste adres. Je kunt ademloos luisteren en kijken naar de conversaties tussen Benedictus en (de latere) Fransiscus. Hierdoor baal je stiekem wel wanneer er weer een flashback-scène verschijnt. Een visueel oogappeltje, maar vooral op het gebied van scenario een meesterwerk. Helaas zal de film bij de gemiddelde Netflix-kijker waarschijnlijk voor het einde weer uit gaan, want de film is wat aan de lange kant. 4 sterren.

Cast
Naast Jonathan Pryce (The Wife) en Anthony Hopkins (Thor: Ragnarok) speelt ook Juan Minujín (Focus) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Fernando Meirelles (Blindness).

The Two Popes is vanaf 20 december 2019 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Drama, Historie. Tijdsduur: 125 minuten. IMDb-score: 7,7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV