Recensie: Cats is behoorlijk pijnlijke vertoning

Recensie: Cats is behoorlijk pijnlijke vertoning
Een schande voor het werk van Andrew Lloyd Webber

Film :

Vanaf donderdag 26 december draait de nieuwe film Cats in de Nederlandse bioscopen. De verfilming van Les Miserables was een groot succes. Lukt dat regisseur Tom Hooper nog een keer? Lees hier de filmrecensie van Cats.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Memories
Op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’-katten hun grote bal vieren zal een van hen door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren. Een teruggekeerde kat, Grizabella genaamd, keert ook deze avond terug. Niemand moet echter wat van haar weten. De avond wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd en de katten hun krachten moeten zien te bundelen.

Bron: Universal Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★
Wie de titel heeft gelezen, weet eigenlijk genoeg. De film verkoopt zichzelf als komedie (wat het niet is, want werkelijk iedere grap slaat de plank volledig mis), als drama (alleen een drama om naar te kijken) en als musicalfilm. Dat laatste is het net, vooral omdat de muziek van Andrew Lloyd Webber prominent is. Eigenlijk is deze film een schande voor de muziek van Webber en voor het talent wat aan deze film is gekoppeld. Judie Dench en Ian McKellen onwaardig, Tom Hooper onwaardig. De uiterst slechte IMDb-score geeft wel weer waar deze film staat. Het is dat we geen 0 sterren kunnen geven, dan hadden we het gedaan. We houden het dus bij 1 ster.

Cast
Naast Taylor Swift (The Lorax) en Idris Elba (Fast and Furious: Hobbs & Shaw) spelen ook Judi Dench (Red Joan), Ian McKellen (The Good Liar) en James Corden (Peter Rabbit) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Tom Hooper (The Danish Girl).

Cats is vanaf 26 december 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Musical, Komedie. Tijdsduur: 110 minuten. IMDb-score: 2,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV