Recensie: Dolittle is voor jonge kijkers een dolle beestenboel

Recensie: Dolittle is voor jonge kijkers een dolle beestenboel
Robert Downey Jr. kan echt met dieren praten

Film :

Deze donderdag - 16 januari - gaat de nieuwe film Dolittle draaien in de Nederlandse bioscopen. In deze familiefilm gaat Iron man-acteur Robert Downey Jr. met een bonte stoet aan dieren in een levensgevaarlijke tocht op zoek naar een geneesmiddel om een belangrijk leven te redden. Lees hier de filmrecensie van Dolittle.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Een verhaal
De excentrieke Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr.) leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria (Jessie Buckley) ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

Acteur Antonio Banderas als 'Rassoulim, the king of pirates' in de film 'Dolittle'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
De film start hoopgevend met een fantastische, ouderwets handgetekende animatiescène waarin het verhaal in gang wordt gezet. Hiermee valt op dat de film wat rommelig aandoet. Sommige animaties zijn prachtig: zoals de walvis-scène of de door Emma Thompson ingesproken papegaai Poly. Maar niet alle CGI-beelden zijn even sterk uitgewerkt. Robert Downey Jr. doet wat hij moet doen, waarbij zijn accent soms wat irriteert. Ook voelt de film soms leeg en zielloos aan door personages die niet echt uitgediept worden. Kortom, deze avontuurlijke familiefilm is minder geschikt voor volwassenen, maar jonge kijkers genieten dubbel.

Cast
Met onder andere Robert Downey Jr. (Black Widow), Rami Malek (No Time to Die) en Octavia Spencer (Hidden Figures) in de hoofdrol. Voor de Nederlandse versie zijn onder andere de stemmen van Fedja van Huêt, Jamie Trenité en Edsilia Rombley te horen. Deze productie is geregisseerd door Stephen Gaghan (Gold).

Dolittle is vanaf 16 januari 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Komedie, Familiefilm. Tijdsduur: 101 minuten. IMDb-score: 6,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV