Heerlijke comedy Big donderdag op SBS 9 en te streamen via o.a. iTunes

Heerlijke comedy Big donderdag op SBS 9 en te streamen via o.a. iTunes
Eerste Oscarnominatie voor Tom Hanks

Kijktip :

Anno 2020 is Tom Hanks één van de grootste filmsterren van de wereld, met een kersverse Oscarnominatie voor A Beautiful Day in the Neighborhood in de zak. In 1988 beleefde hij zijn grote doorbraak met de comedy Big. De film is donderdag te zien op SBS 9 en ook te streamen via onder meer iTunes.

Het verhaal
We maken aan het begin van Big kennis met de twaalfjarige Josh (gespeeld door David Moscow), die een heel gewoon leventje leidt. Hij heeft echter een hekel aan de klusjes die hij thuis moet doen, zijn huiswerk en zijn verlegenheid tegenover meisjes. Op de kermis wordt Josh, terwijl hij met zijn 'crush' op stap is, geweigerd in de attracties. Hij is er helemaal klaar mee en stopt een kwartje in een elektronische wensmachine met de wens om volwassen te zijn. De volgende ochtend is hij plotseling een volwassen jongeman (in de vorm van Hanks)...

Eerste Oscarnominatie
Met zijn Oscarnominatie voor A Beautiful Day in the Neighborhood staat Hanks nu op zes nominaties en twee Oscars (voor Philadelphia en Forrest Gump) - een aantal dat overigens veel hoger had kunnen zijn (Apollo 13, Charlie Wilson's War, Captain Phillips). Zijn allereerste nominatie was echter voor Big, in 1988. Hanks verloor weliswaar van Dustin Hoffman (Rain Man), maar zijn grote doorbraak was daar. Vóór Big had Hanks namelijk alleen in een paar tenenkrommend slechte comedy's gespeeld.

Big (1988) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op donderdag 30 januari om 22.35 uur te zien op SBS 9.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV