Oud-premiers openhartig in bijzondere serie Kijken in de ziel

Oud-premiers openhartig in bijzondere serie Kijken in de ziel
Uniek tweeluik met de voormalige leiders van Nederland

Kijktip :

Het interviewprogramma Kijken in de ziel komt binnenkort met een bijzonder tweeluik. Oud-premiers Dries van Agt, Wim Kok en Jan Peter Balkenende spreken met interviewer Coen Verbraak over hun leven als minister-president van Nederland.

Coen Verbraak gaat met de voormalig leiders van het land in gesprek over de hoogte- en dieptepunten, moeilijkste beslissingen en mooiste en zwaarste momenten uit hun jaren als premier. Hoe is het om de eerste man in politiek Den Haag te zijn? Wat moet je kunnen om dat bijzondere vak van premier te vervullen? Is het eigenlijk wel een vak of is het eerder een roeping? En kun je als premier werkelijk het verschil maken?

:[article:img](src:"verbraak-balkenende.jpg" title:"Jan Peter Balkenende in gesprek met Coen Verbraak")

Voor Jan Peter Balkenende is het de eerste keer sinds zijn terugtreden in 2010 dat hij uitvoerig terugblikt op zijn periode in het Torentje. Verbraak spreekt de oud-premiers over hun ontmoetingen met onder anderen Helmut Kohl, Nelson Mandela, Bill Clinton en Tony Blair en blikt terug op moeilijke dossiers als Irak en Srebrenica. Ook komt de periode in hun leven na het premierschap ter sprake.

Het tweeluik Kijken in de ziel: Premiers is op woensdag 3 en 10 januari te zien op NPO 2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV