Recensie: Suriname is omstreden misdaaddrama met gangsterbitch Fajah Lourens

Recensie: Suriname is omstreden misdaaddrama met gangsterbitch Fajah Lourens
Imanuelle Grives zou de rol eerst spelen...

Film :

Donderdag 20 februari gaat de film Suriname draaien in de Nederlandse (Pathé) bioscopen. In dit veelbesproken crime-drama zou Imanuelle Grives één van de hoofdrollen vertolken maar zij werd gearresteerd op het festival Tomorrowland voor drugshandel. Toen kwam Fajah Lourens in beeld. Lees hier de filmrecensie van Suriname.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Drugs, corruptie en grote ego’s
Het verhaal speelt zich af rondom Winston Righter, een man met een duister verleden. Righter heeft zich van succesvol zakenman opgewerkt tot minister in Suriname. Maar zijn honger naar macht lijkt niet te stillen en tegelijkertijd probeert hij zijn vervreemde vrouw te bewijzen dat hij veranderd is. Wanneer Righter besluit zich verkiesbaar te stellen voor het presidentschap in Suriname, wordt hij geconfronteerd met zijn criminele verleden.

Actrice Fajah Lourens in de film 'Suriname'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Heerlijk om de 38-jarige fitnessgoeroe en actrice Fajah Lourens weer eens op het witte doek te zien. Lourens speelt de dominante gangstervrouw Nadia, die haar vriend manipuleert en over lijken gaat. Zij is de grote attractie van de film. Het acteerdebuut van Joost Dowib (rapper Josylvio) maakt ook een sterke indruk als de bad guy Virgil. Helaas is er ook veel niet goed aan de film Suriname. Zo lijken de bijrollen (vooral in het begin van de film) op amateurtoneel, en zijn de dialogen tussen twee of meer mensen traag en soms tenenkrommend slecht. Daardoor verliest deze film snelheid, wat het eigenlijk zo nodig heeft. Deze eerste Pathé Thuis Original schiet op open doel, maar schiet toch net naast. Twee sterren.

Cast
Naast Rodney Lam zijn ook Joost Dowib (Josylvio), Liza Sips (Zwaar Verliefd!) en Fajah Lourens (Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Danny Leysner (Cible).

Suriname is vanaf 20 februari 2020 eerst te zien in Pathé-bioscopen en vervolgens exclusief beschikbaar via de streamingdienst Pathé Thuis. Genre: Misdaad, Drama, Actie. Tijdsduur: 94 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV