Prachtige Oscarwinnaar A Beautiful Mind dinsdag te zien op RTL 8

Prachtige Oscarwinnaar A Beautiful Mind dinsdag te zien op RTL 8
Ook te streamen via Videoland

Kijktip :

Aan het begin van deze eeuw was acteur Russell Crowe op de toppen van zijn kunnen. Hij had net een Oscar gewonnen voor Gladiator (2000) toen hij alweer genomineerd werd, voor de prachtige film A Beautiful Mind. Dinsdag is-ie te zien op RTL 8 en je kunt A Beautiful Mind streamen via onder meer Videoland.

Het verhaal
A Beautiful Mind gaat over de briljante wiskundige John Forbes Nash jr. (gespeeld door Crowe). Hij ontdekt halverwege de jaren vijftig een revolutionaire economische theorie, waarna hij wordt opgemerkt door een geheime overheidsinstantie. Zij schakelen het wiskundige talent van Nash in om codes van vijandige communisten te ontcijferen. De toch al wat wereldvreemde Nash gaat langzaam kapot aan de druk en stress van het spionagewerk en de dreiging van de communisten. Terwijl Nash opgevroten wordt door paranoia en schizofrenie, verzorgt zijn vrouw Alicia het kwetsbare gezin.

Oscarwinnaar
De Academy was begin 2002 dermate onder de indruk van A Beautiful Mind, dat de film maar liefst vier Oscars won. En dat was niet in de minste categorieën: Beste Aangepaste Scenario, Beste Vrouwelijke Bijrol voor Jennifer Connelly (als Nash' vrouw Alicia), Beste Regie voor Ron Howard en als klap op de vuurpijl Beste Film - ondanks stevige concurrentie van onder meer The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring en Moulin Rouge. De prachtige dramafilm ontving nóg vier nominaties en vooral de schitterende muziek van James Horner verdient een speciale vermelding.

A Beautiful Mind (2001) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op dinsdag 15 september om 22.25 uur te zien op RTL 8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV