Meesterlijke horrorfilm A Quiet Place donderdag te zien op Spike

Meesterlijke horrorfilm A Quiet Place donderdag te zien op Spike
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In deze angstaanjagende tijden zijn horrorfilms misschien niet de beste keuze, maar een pareltje als A Quiet Place mag je eigenlijk niet overslaan. Deze bijzonder originele en fantastische horrorsensatie is donderdag te zien op Spike, en je kunt A Quiet Place streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Spike te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
In A Quiet Place leven we mee met de familie Abbott (vader, zwangere moeder, dove dochter en twee zoons), die een vredig bestaan leiden op een boerderij. Hun comfortabele leventje wordt wreed verstoord wanneer ze plotseling geterroriseerd worden door een ogenschijnlijk buitenaardse kracht. De afschuwelijke monsters zijn weliswaar blind, maar ze hebben een uitstekend gehoor - en ze doden alles wat ook maar het geringste geluid maakt. De Abbotts proberen zo stil mogelijk te overleven, maar dit blijkt niet zo eenvoudig te zijn.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Niemand had het verwacht, maar zoals dat wel vaker het geval is met horrorfilms, werd A Quiet Place een enorme sensatie in de bioscoop. Het kleine budget, dat werd geschat op zo'n zeventien miljoen dollar, werd ruimschoots terugverdiend met een omzet van ruim 340 miljoen. Dat was te danken aan het uitgekiende en originele scenario, de vaste hand van regisseur John Krasinski (die ook de mannelijke hoofdrol op zich nam) en vooral ook aan het briljante acteerwerk van zijn vrouw Emily Blunt. Vooral de scène waarin ze zo stil mogelijk in een bad probeert te bevallen maakt grote indruk.

Cast
Naast Emily Blunt (Mary Poppins Returns) en John Krasinski (13 Hours) zijn ook Millicent Simmonds (Wonderstruck) en Noah Jupe (Ford v Ferrari) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Krasinski.

A Quiet Place (2018) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op donderdag 5 november om 22.30 uur te zien op Spike. Genre: horror. Speelduur: 90 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV