Toplijst: Vijf bijzondere bijbelse films speciaal voor deze Paasdagen

Toplijst: Vijf bijzondere bijbelse films speciaal voor deze Paasdagen
Met Mary Magdalene en meer

Kijktip :

Door de jaren heen zijn er een heleboel prachtige en zeer indrukwekkende verhalen uit de Bijbel verfilmd. Nu de Paasdagen aanstaande zijn is het natuurlijk super om een paar van deze bijbelse verhalen te kijken. Gids.tv heeft vijf films geselecteerd die in deze tijden zeer de moeite waard zijn.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

1. The Passion of the Christ (2004)
Van de Oscar winnende regisseur en acteur Mel Gibson komt een groots en meeslepend filmspektakel over moed en opoffering, dat het verhaal vertelt van de laatste twaalf uur van Jezus Christus. Met overweldigende cinematografie en een inspirerende prestatie van Jim Caviezel is deze film een onvergetelijke filmervaring die zijn weerga niet kent. Controversieel was de film ook, mede door de extreem heftige en geweldadige beelden. Lees hier waar je The Passion of the Christ kunt streamen.

2. Mary Magdalene (2018)
In deze biopic zien we hoe de jonge vrouw Maria Magdalena probeert een nieuwe wending te geven aan haar leven. Zij voelt zich onderdrukt door de heersende elite en besluit zich tegen de wil van haar familie in aan te sluiten bij een groep mensen onder leiding van de charismatische Jezus van Nazareth. In het echte leven zijn deze twee topacteurs Joaquin Phoenix (Joker) en Rooney Mara (Lion) ook een setje. Lees hier waar je de film Mary Magdalene kunt streamen.

3. Noah (2014)
Deze film vertelt het epische Bijbelverhaal van de Ark van Noach. De wereld is wreed, kent geen hoop en wordt overheerst door krijgsheren en hun barbaarse troepen. Eén man staat aan de kant van het goede: Noah. Een bombastische verfilming van het beroemde verhaal met een sterke cast: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson en Antony Hopkins. Bekijk hier waar je Noah kunt kijken.

4. The Eagle (2011)
De film speelt zich af in tweede-eeuws Groot-Brittannië. De Romeinen, die het gebied hebben bezet, zijn in hun eer aangetast. De Gouden Adelaar, het symbool voor Rome en zijn glorie, is gestolen. Het legioen dat het beeld bij zich droeg verdween spoorloos en wordt twintig jaar na dato nog altijd geschandaliseerd. Marcus Aquila, zoon van de verdwenen bevelhebber, wil zijn familienaam zuiveren en trekt met een bevrijde slaaf naar Schotland, op zoek naar de Adelaar. Met Channing Tatum en Jamie Bell in de hoofdrol. Lees hier waar je de film The Eagle kunt kijken.

5. Risen (2016)
Officier Clavius (Joseph Fiennes) krijgt de opdracht om, na de kruisiging van een man uit Nazareth, te zorgen dat het lichaam wordt bewaakt. Er gaan geruchten dat deze man de Messias zou zijn, die drie dagen na zijn dood zou opstaan uit de dood. Dit bijbelverhaal is vaak verteld, maar nooit door de ogen van een Romeinse strijder. Lees hier waar je de film Risen kunt streamen.

Joaquin Phoenix en Rooney Mara in de film 'Mary Magdalene'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV