Epische en legendarische film Gladiator vanaf woensdag op Netflix

Epische en legendarische film Gladiator vanaf woensdag op Netflix
Eén van de beste film ooit?

Kijktip :

Aanstaande donderdag (16 april) zendt SBS 9 de film Gladiator uit. Regisseur Ridley Scott won met deze historische actiefilm vijf Oscars, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur (Russell Crowe). Verwacht, naast een uitmuntende cast en een meeslepend verhaal, prachtige kostuums, schitterende muziek en bloedstollende gevechten. Een legendarische film die met kop en schouders boven de rest uitsteekt. De film is vanaf woensdag 1 juli te zien op Netflix.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Now We Are Free
Gladiator vertelt het verhaal van de Romeinse generaal Maximus Decimus Meridius (Crowe). Hij wordt ter dood veroordeeld door Commodus, de boosaardige troonopvolger van Marcus Aurelius. Maximus kan ontsnappen, maar zijn vrouw en zoon worden bruut vermoord. Als hij uitgeput hun zielloze lichamen heeft begraven, wordt hij gevonden door slavenhandelaren, die hem doorverkopen aan de gladiatorenmeester Proximo. Proximo weet Maximus aan het vechten te krijgen in het Colosseum als gladiator, en al snel begint Maximus te beseffen dat dit misschien wel de enige kans is om zich te wreken op de keizer.

Acteur Joaquin Phoenix als Commodus in de film 'Gladiator'

Gladiator 2?
Deze ijzersterke film uit 2000 krijgt een vervolg. Regisseur Ridley Scott heeft al jaren de wens om een vervolg te maken. Het verhaal van de nieuwe film pakt de draad 25 jaar later weer op. Gladiator 2 zal draaien om Lucius Verus, de kleinzoon van de Romeinse keizer Marcus Aurelius en de zoon van Lucille (vertolkt door Connie Nielsen). Wanneer dit tweede deel in de bioscoopzalen verschijnt, is nog niet bekend gemaakt.

Gladiator is vanaf woensdag 1 juli op Netflix te zien. Genre: Actie, Drama, Historisch. IMDb-score: 8,5.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV