Schitterende avonturenfilm Willow vrijdag 18 september te zien op SBS9

Schitterende avonturenfilm Willow vrijdag 18 september te zien op SBS9
Naar een idee van George "Star Wars" Lucas

Kijktip :

De carrière van filmregisseur Ron Howard kent hoge pieken (Apollo 13, A Beautiful Mind, Rush), maar ook een aantal diepe dalen. Vooral aan het begin van zijn carrière leverde hij het ene na het andere misbaksel af. Vanaf 1988 kwam daar voorzichtig verandering in door de release van de prachtige avonturenfilm Willow. Je ziet 'm vrijdag op SBS9.

Het verhaal
De twee kinderen van Willow Ulfgood (gespeeld door Warwick Davis), een dwerg, komen op een dag thuis met een baby die ze hebben gevonden. Het kindje heet Elora Danan en behoort tot het volk van de Daikini. Ze is voorbestemd om de slechte koningin Bavmorda van de troon te stoten, maar de kwaadaardige koningin weet dit en is vastbesloten om Elora Danan te vermoorden. De baby is alleen veilig voor haar boosaardige krachten in het land van Tir Asleen. Willow neemt de taak op zich om Elora naar Tir Asleen te brengen, maar onderweg stuiten ze op veel gevaar.

Van acteur naar regisseur
De carrière van Ron Howard begon al in de jaren vijftig, toen hij zijn eerste rolletjes als acteur kreeg. In de jaren zeventig werd de jonge Howard steeds bekender dankzij rollen in veelgeprezen films als American Graffiti en The Shootist en uiteindelijk besluit hij om zelf films te maken. Zijn eerste films hebben niet veel succes, maar inmiddels kennen we Howard als de Oscarwinnende filmmaker van A Beautiful Mind en veel andere prachtige films. De heerlijke avonturenfilm Willow, naar een idee van George Lucas, is één van de klassiekers die Howard op zijn naam heeft staan.

Willow (1988) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op vrijdag 18 september om 20.30 uur te zien op SBS9. Lees hier waar je SBS9 kunt vinden bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV