Briljante horrorklassieker Alien donderdag te zien op SBS 9

Briljante horrorklassieker Alien donderdag te zien op SBS 9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Ridley Scott staat inmiddels bekend als een gerenommeerde filmmaker met titels als Blade Runner, Gladiator en The Martian op zijn naam. In 1979 was hij echter nog onbekend bij het grote publiek. Dat veranderde met de release van zijn tweede film: Alien. Deze scifi- en horrorklassieker is donderdag te zien op SBS 9. Je kunt Alien streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het ruimteschip Nostromo reageert op een noodsignaal, afkomstig van een onbekende planeet. Tijdens een verkenning van het verlaten landschap, ontdekt de bemanning een vreemd, neergestort ruimteschip. Als de verkenningsploeg terugkeert naar de Nostromo, blijkt al gauw dat ze iets met zich mee hebben gebracht uit het andere ruimteschip. Iets dat op het punt staat om uit te breken. Binnen de kortste keren moet de bemanning van de Nostromo, met Ellen Ripley (gespeeld door Sigourney Weaver) voorop, strijden op leven en dood.

Angstzweet
Zelden wist een film zó effectief de spanning op te bouwen als Alien. Regisseur Ridley Scott stuurt het verhaal op meesterlijke wijze richting een zenuwslopende climax. Ver daarvóór is het angstzweet bij de meeste kijkers echter al uitgebroken - vooral na een legendarische scène op de eettafel die filmliefhebbers wellicht al kennen. Sigourney Weaver werd in één klap wereldberoemd als Ellen Ripley, een powervrouw van de bovenste plank. Ook de rest van de cast levert echter uitstekend werk, met bekende gezichten als Harry Dean Stanton, John Hurt en Ian Holm in bijrollen. Onvergetelijk.

Alien (1979) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is op donderdag 4 juni om 20.30 uur te zien op SBS 9. Lees hier op welk kanaal SBS 9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV