Vanavond op tv: nieuw seizoen Down the Road, docu over SpaceX-lancering en meer

Vanavond op tv: nieuw seizoen Down the Road, docu over SpaceX-lancering en meer
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 9 juni

Kijktip :

Het is inmiddels ruim een week geleden, maar de lancering van de SpaceX-raket Crew Dragon op zaterdag 30 mei zal altijd een historisch moment blijven. Op Discovery is een speciale documentaire over deze gebeurtenis te zien. Verder onder meer een nieuw seizoen van Down the Road. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 9 juni.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Actiethriller: Léon: The Professional

Veronica
20:30 uur

Op Veronica is vanavond de fantastische actiefilm Léon: The Professional te zien. De film gaat over Léon, een huurmoordenaar. Hij redt het leven van Mathilda, een twaalfjarig meisje dat op zijn verdieping woont. Haar familie is uitgemoord in verband met een drugszaak en zij kan nergens heen. Mathilda wordt door Léon in bescherming genomen. Het meisje is vastbesloten zich te wreken en leert de knepen van het vak bij Léon.

Nieuw: Jezus van Nazareth verovert de wereld

NPO 2
20:40 uur

In de nieuwe historische reisserie Jesus van Nazareth verovert de wereld volgt presentator Kefah Allush de voetsporen van de apostelen, Jezus' volgelingen van het eerste uur. Tijdens zijn reis door Israël probeert Allush er in de eerste aflevering achter te komen wat Judas, misschien wel de meest intrigerende apostel, tot diens verraad van Jezus dreef. Vervolgens bezoekt hij de mogelijke plekken waar Jezus ten hemel gevaren is en waar de apostelen de Heilige Geest hebben ontvangen.

Terug: Down the Road

NPO 3
20:55 uur

Vanavond start het tweede seizoen van het Vlaamse programma Down the Road, waarin presentator Dieter Coppens samen met zes jongvolwassenen met het syndroom van Down een avontuurlijke roadtrip maakt van drie weken. In dit tweede seizoen wordt Dieter bijgestaan door begeleidster Saar. Samen met de jongeren trekken ze 21 dagen door Zuid-Afrika. Ze starten in Kaapstad, volgen een stuk van de Garden Route en eindigen boven Johannesburg in het natuurpark Pilanesberg.

Misdaadcollege: Nederlandse Bonnie en Clyde

NPO 1
21:25 uur

In de laatste aflevering van Misdaadcollege vertellen de betrokkenen over de klopjacht op 'de Nederlandse Bonnie en Clyde'. In februari 2014 is Nederland in rep en roer door het criminele duo Antonio Marcos van der P. en Enise Merve B., die al snel bekend komen te staan als 'de Nederlandse Bonnie & Clyde'. Het koppel laat een spoor van geweld en vernieling achter in onder andere het Drentse Echten, Meppel en op een camping bij Enschede.

Docu: Space Launch: America Returns to Space

Discovery
21:30 uur

Discovery zendt vanavond een documentaire uit over de lancering van Elon Musks SpaceX op 30 mei, een historische gebeurtenis in de ruimtevaart. Sinds de laatste lancering van de Space Shuttle in 2011 zijn de Amerikanen terug in de ruimte. SpaceX is van ondernemer Elon Musk en daarmee ook meteen de eerste commerciële ruimtemissie ooit. Als het aan Musk ligt, volgen er nog velen. De Amerikaanse visionair heeft achttien jaar gewerkt aan dit project en kijkt al direct vooruit naar de toekomst als hij droomt over steden op Mars en wonen op de manen van Jupiter en Saturnus.

Start: America to Me

NPO 2
23:25 uur

In de tiendelige documentaireserie America to Me volgt filmmaker Steve James twaalf leerlingen van de Oak Park and River Forest High School, een eliteschool in een buitenwijk van Chicago. De school is een etnische, economische en culturele smeltkroes; de Amerikaanse maatschappij in het klein. Leerlingen, hun familie en het docentenkorps vertellen over de barrières waarmee hedendaagse tieners te maken krijgen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV