Vrijdag in Op1: Gert-Jan Segers, Hélène Hendriks, Jeroen Stekelenburg en meer

Vrijdag in Op1: Gert-Jan Segers, Hélène Hendriks, Jeroen Stekelenburg en meer
De gasten van vrijdag 12 juni

Kijktip :

Nog altijd zijn er twee thema's die Nederland bezighouden (het coronavirus en de anti-racismeprotesten) en op vrijdag 12 juni zal Op1 daar opnieuw aandacht aan besteden. Verder onder meer een item over het EK Voetbal, dat vandaag zou beginnen.

Tekst gaat door onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 12 juni

  • ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers wil de coronacrisis aangrijpen om de lasten eerlijker en duurzamer te verdelen. De economie moet dienstbaar worden aan de samenleving, in plaats van andersom. Morgen is het partijcongres van de partij. Gewoonlijk is dat een grote bijeenkomst in een hal in Zwolle of Lunteren – met toespraken en natuurlijk met gebed – maar dit jaar online.
  • Pete Wu wil graag op date, maar met wie? Met iemand die goed valt bij zijn ouders? Met iemand die er net zo uitziet als hijzelf? Of juist niet? Hij maakte er een driedelige serie over, Pete & De Bananen, over de liefde voor, en tussen twee culturen.
  • Fernando Halman, Lakiescha Tol en Sohna Sumbunu over het initiatief om racisme in het onderwijs te behandelen.
  • Maanden achtereen vrijwel alleen doorbrengen op je kamer. Niemand om je gezelschap te houden. Geen bezoek, behalve af en toe een verzorgende. Dat is de realiteit voor veel ouderen in verpleeghuizen in de coronatijd. Ook voor de moeder van Marlene van der Kooi en hoogleraar psychologie Michaéla Visser.
  • Zes jaar geleden speelde het Nederlands Elftal zijn laatste eindtoernooi. Na jaren van matige resultaten en misgelopen toernooien stond er een nieuwe generatie Oranje-spelers klaar voor een EK dat vandaag zou beginnen, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Voetbalpresentatoren Hélène Hendriks en Jeroen Stekelenburg zijn vanavond bij Op1 om met ons te treuren en om ons te troosten.

Op1 is elke dag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV