Geweldige eerste X-Men film zaterdag te zien op Veronica

Geweldige eerste X-Men film zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Dit is de plek waar het allemaal begon. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de hele superhelden-rage begon met deze film. We hebben het natuurlijk over de eerste film uit de X-Men-franchise, die in 2000 verscheen. Deze fantastische actiefilm is zaterdag te zien op Veronica en je kunt X-Men streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Het jonge meisje Rogue komt er achter dat ze over een bovennatuurlijke gave beschikt. Na een verschrikkelijk ongeluk besluit ze van huis weg te lopen en een lange tocht leidt haar naar het hoge noorden, waar ze Wolverine tegenkomt. Hij beschikt ook over bovennatuurlijke krachten. Samen gaan ze naar een school voor bovennatuurlijke mensen, waar Professor Xavier de ze opleidt om met hun krachten om te gaan. Dit komt goed van pas als de levensgevaarlijke Magneto het op de gehele mensheid heeft voorzien...

Startschot
Met het succes van X-Men bewees regisseur Bryan Singer dat het superheldengenre genoeg levensvatbaarheid had om een hele franchise op te zetten. Al snel volgde de eerste Spider-Man-film (2002) en de start van de Batman-trilogie (2005), en alles leidde uiteindelijk tot het begin van de Marvel-franchise met de release van Iron Man (2008). Nu, anno 2020, is de superheldenfilm nog altijd mateloos populair en dat is voor een deel dus te danken aan deze film, waar een aantal grote acteurs (Patrick Stewart, Ian McKellen, Halle Berry) zich aan verbonden. Nog altijd is het een fantastische film, die het herbekijken waard is.

X-Men (2000) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op zaterdag 27 juni om 20.00 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV