Recensie: Greyhound is spectaculair watergevecht met Tom Hanks

Recensie: Greyhound is spectaculair watergevecht met Tom Hanks
Met CGI-gevechten en onverstaanbare dialogen

Film :

Vanaf 10 juli staat Greyhound op Apple TV+. Met 1917 heeft 2020 al een aardige oorlogskneiter op zak, maar Tom Hanks wil daar nog eens even een schepje bovenop doen. Gaat dat lukken? Lees hier de recensie van Greyhound.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Oorlogsschepen
Ernest Krause is een in Duitsland geboren Amerikaans luitenant. Hij leidt een internationaal konvooi van zevenendertig oorlogsschepen. Tijdens het avontuur zal Krause zijn innerlijke twijfels en persoonlijke problemen moeten overwinnen om zichzelf en zijn crew door de strijd heen te leiden.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Spektakel: dat is wat deze film omschrijft. De gevechten gaan eigenlijk non-stop door, er zijn weinig momenten van rust. De gevechten zijn overduidelijk gebaseerd op computeranimatie, maar het is niet zo storend als in bijvoorbeeld Pearl Harbor. Toch valt op dat deze film weinig te vertellen heeft: behalve de onverstaanbare codetaal die door Hanks en de bemanning worden geschreeuwd, zijn de verhaallijnen erg dun. De doorlopende verhaallijn is - op een enkele uitzondering na - niet aanwezig. Erg zonde dat deze film het witte doek niet gehaald heeft, daar had hij nog beter tot zijn recht gekomen. Voor de liefhebbers van oorlogsfilms is dit een aanrader: 3 sterren.

Cast
Naast Tom Hanks (Captain Philips) en Elisabeth Shue (The Saint) spelen ook Karl Glusman (Love), Stephen Graham (Snatch) en Manuel Garcia-Rulfo (6 Underground) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Aaron Schneider (Two Soldiers).

Greyhound is vanaf 10 juli 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Actie, Oorlog. Tijdsduur: 91 minuten. IMDb-score: 7,3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV