Superheldenfilm The Amazing Spider-Man donderdag te zien op RTL 7

Superheldenfilm The Amazing Spider-Man donderdag te zien op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Disney+

Kijktip :

Na de originele Spider-Man-trilogie van Sam Raimi en voordat de spinnenheld zijn intrede deed in het officiële Marvel Cinematic Universe, kroop acteur Andrew Garfield in twee films in de rol van Spider-Man. De eerste, The Amazing Spider-Man, is donderdag te zien op RTL 7. Je kunt The Amazing Spider-Man streamen via onder meer Netflix, Disney+, HBO Max en Pathé Thuis.

Lees hier waar je alle Spider-Man-films kunt streamen.

Het verhaal
Als kind ontdekt Peter Parker (gespeeld door Garfield) dat er is ingebroken in het kantoor van zijn vader. Kort hierop vertrekken zijn ouders naar een onbekende bestemming en ze laten Peter achter bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field). Jaren later, wanneer Peter op de middelbare school zit, komt hij tijdens de zoektocht naar zijn ouders terecht in het laboratorium van wetenschapper dr. Curt Conners (Rhys Ifans). Nadat hij er gebeten wordt door een genetisch gemodificeerde spin, ontdekt Peter dat hij bovennatuurlijke krachten bezit.

Andrew Garfield als Spider-Man in 'The Amazing Spider-Man'. Bron: Sony Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
Na de release kreeg The Amazing Spider-Man prima recensies, waarbij de critici vooral de prachtige stijl van de film en het originele Peter Parker-verhaal prezen. Andrew Garfield doet het prima in de hoofdrol, maar het zijn toch vooral de bijrolacteurs die deze film naar een hoger plan tillen. Martin Sheen en Sally Field zijn natuurlijk Hollywoodiconen die altijd het bekijken waard zijn, maar ook de excentrieke Rhys Ifans schittert in zijn schurkenrol. Om het helemaal af te maken is Oscarwinnares Emma Stone te zien als Gwen Stacy, het vriendinnetje van Peter Parker.

The Amazing Spider-Man (2012) wordt beoordeeld met een 6,9 op IMDb en is op donderdag 14 december om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV