Stijlvolle misdaadfilm Public Enemies zie je donderdag op RTL 7

Stijlvolle misdaadfilm Public Enemies zie je donderdag op RTL 7
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Filmregisseur Michael Mann heeft al een lange en fraaie carrière achter de rug, waarin hij de ene na de andere klassieker heeft afgeleverd. De laatste jaren is hij wat minder productief, maar in 2009 verscheen de stijlvolle misdaadfilm Public Enemies nog van zijn hand. Deze film is donderdag te zien op RTL 7 en je kunt Public Enemies streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
In de jaren dertig kan niemand bankovervaller John Dillinger en zijn bende stuiten. Zijn charme en gedurfde ontsnappingen maken hem geliefd bij velen. De avonturen van Dillingers bende, met de psychopaat Baby Face Nelson en Alvin Karpis, worden op de voet gevolgd. J. Edgar Hoover, oprichter van de FBI, roept Dillinger uit tot Staatsvijand Nummer Eén. Dillinger en zijn bende zijn de mannen van FBI-agent Melvin Purvis echter steeds de baas. Ten einde raad laat Purvis een stel ex-sheriffs uit het Wilde Westen komen, omgedoopt tot agenten.

Sublieme aankleding
Hoewel Public Enemies zich wellicht niet op het niveau van Mann-klassiekers als The Last of the Mohicans (1992), Heat (1995), The Insider (1999) en Collateral (2004) bevindt, wil dat niet zeggen dat het een slechte film is; die andere films zijn gewoon van een dusdanig hoog niveau dat ze bijna onmogelijk te evenaren zijn. Er is namelijk genoeg in Public Enemies om van te genieten. Omdat de film zich in de jaren dertig afspeelt konden de makers zich volledig te buiten gaan aan prachtige sets en kostuums. Elk shot ziet er werkelijk fantastisch uit. Ook de cast is van zeer hoog niveau.

Cast
Naast Johnny Depp (Murder on the Orient Express) en Christian Bale (Ford v Ferrari) zijn ook Marion Cotillard (Inception), Stephen Graham (The Irishman) en Carey Mulligan (Promising Young Woman) te zien in Public Enemies. Deze film is geregisseerd door Michael Mann.

Public Enemies (2009) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op donderdag 2 september om 23.10 uur te zien op RTL 7. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 140 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV