Actieklassieker Heat zie je maandag op Veronica

Actieklassieker Heat zie je maandag op Veronica
Meesterwerk met Robert De Niro en Al Pacino (The Irishman)

Kijktip :

In 2019 is de bijzondere misdaadfilm The Irishman op Netflix verschenen, waarin Robert De Niro en Al Pacino gezamenlijk schitteren. Op Veronica is maandag de klassieker Heat te zien, waarin ze voor het eerst een scène deelden. Heat is ook te streamen via onder meer Amazon Prime Video.

Het verhaal
Heat volgt twee mannen aan verschillende kanten van de wet, maar die in veel opzichten hetzelfde zijn. Crimineel Neil McCauley (gespeeld door De Niro) is gespecialiseerd in het plegen van enorme roofovervallen, waarbij hij miljoenen dollars buitmaakt. Hij wordt op de hielen gezeten door agent Vincent Hanna (Pacino), die het pakken van McCauley tot levenswerk heeft verheven. Het zorgt voor een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat de twee steeds dichter bij elkaar brengt. Wie zal uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen?

/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/19933144/heatn4_gun733_4onehand.jpg")

Episch meesterwerk
Heat is in alle opzichten een episch meesterwerk en een misdaadklassieker van de bovenste plank. Regisseur Michael Mann geeft de twee hoofdpersonages veel meer diepgang dan we van een misdaad-/actiefilm gewend zijn, en daardoor stijgt Heat ver boven het gemiddelde uit. Voeg daar een spannend verhaal én een fantastische shoot-out in de straten van Los Angeles aan toe, en je hebt een heerlijke, bijna drie uur durende filmavond. Naast De Niro en Pacino zijn er nog meer sterren te zien in de film, onder wie Val Kilmer, Jon Voight en een jonge Natalie Portman.

De film Heat (1995) wordt beoordeeld met een 8,2 op IMDb en is op maandag 10 augustus om 20.30 uur te zien op Veronica.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV