Vanavond op tv: Lang Leve de Liefde en The Lord of the Rings: The Two Towers

Vanavond op tv: Lang Leve de Liefde en The Lord of the Rings: The Two Towers
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 10 augustus

Kijktip :

Vanavond start het nieuwe seizoen van de datingshow Lang Leve de Liefde op SBS6. Fantasyfilm-liefhebbers kunnen hun hart ophalen met The Lord of the Rings: The Two Towers en op NPO2 is de muziekdocumentaire Klanken van Oorsprong te zien. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 10 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw seizoen: Lang Leve de Liefde

SBS 6
19:30 uur

Het nieuwe seizoen van Lang Leve de Liefde, met extra lange afleveringen van een uur, begint maandag en is elke werkdag om 19:30 uur te zien op SBS6. Vanaf 31 augustus beginnen de afleveringen om 18:00 uur.

Samenwonen
Singles gaan in dit programma gelijk samenwonen tijdens hun eerste date. Om elkaar beter te leren kennen, verblijven de dates in een luxe appartement en krijgen zij minimaal 24 uur voor hun eerste indruk. Dat levert spraakmakende momenten op.

Romantisch weekend
Elke dag mogen ze kiezen of ze er nog een aan vastplakken. Als ze het vijf dagen volhouden, mogen ze een romantisch weekend weg als bijzondere afsluiting van een spannende tijd.

20 matches
In de appartementen van Lang Leve de Liefde zijn in het eerste seizoen al ruim 20 matches ontstaan.

Misdaadthriller: Heat

Veronica
20:30 uur

In 2019 is de bijzondere misdaadfilm The Irishman op Netflix verschenen, waarin Robert De Niro en Al Pacino gezamenlijk schitteren. Op Veronica is maandag de klassieker Heat te zien, waarin ze voor het eerst een scène deelden.

Verhaal
Detective Vincent Hanna is geobsedeerd door de dief Neil McCauley, en probeert hem ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van zijn leven, terwijl Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

Terug: Aussie Gold Hunters

Discovery
20:30 uur

In het nieuwe, derde seizoen van Aussie Gold Hunters gaan opnieuw enkele waaghalzen naar de snikhete Outback van Australië, waar de goedkoorts hoog oploopt. De afleveringen zijn elke maandag om 20:30 uur te zien op Discovery.

Half miljoen
De Dirt Dogs hebben dit jaar een target gesteld van een half miljoen dollar aan goud. Maar als ze nog maar net begonnen zijn, stopt Leon Marsh ermee en staan Vern en Drake er alleen voor.

Jonge goudzoekers
De goudmaniak Alex Stead heeft zelfs zijn thuisland Engeland verlaten om 25 duizend kilometer verderop zijn geluk te beproeven. In Kalgoorlie verzamelt hij een team van jonge goudzoekers, genaamd The Scrappers.

Stropers
Solo-goudzoeker Rick Fishers ondervindt aan den lijve dat er niet alleen meer concurrenten zijn, maar ook meer stropers als hij wordt beroofd. Het is een nieuwe dreiging in de toch al zo zware business. Maar met het goud binnen handbereik wil verder niemand opgeven.

Film: The Lord of the Rings: The Two Towers

NET 5
20:30 uur

Het is misschien wel de bekendste trilogie die de filmwereld rijk is: The Lord of the Rings. Voor iedere filmliefhebber zijn dit films die je gezien moet hebben. Het tweede deel, The Lord of The Rings: The Two Towers, is maandag te zien op Net5.

Verhaal
Het reisgenootschap uit het eerste deel is uit elkaar gevallen na de dood van Boromir. De hobbits Frodo en Sam wacht de onmogelijke taak onbeschermd naar Mordor te komen. Naarmate zij dichter bij de Doemberg komen, waar de Ring ooit werd gesmeed, wordt de reis zwaarder en de Ring voor Frodo steeds moeilijker te weerstaan. Samen met de hulp van de minst waarschijnlijke persoon gaan zij de strijd aan met de duistere heer Sauron, die een zeer kwaadaardig verbond heeft gesloten met de tovenaar Saruman.

Docu: Klanken van Oorsprong

NPO 2
22:05 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Veel artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond speelden na de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de Nederlandse popmuziek. De documentaire Klanken van Oorsprong toont hun verhaal.

Gedwongen
Samen met meer dan 350 duizend andere Indische Nederlanders moesten deze artiesten tussen 1945 en 1962 gedwongen terug naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland.

Liesbeth List
Eenmaal in Nederland kregen Nederlands-Indische bands als The Tielman Brothers en The Crazy Rockers direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar Rock-'n-roll-muziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore.

Overleven
Deze muzikale documentaire gaat over de belangrijke rol die artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond hebben gespeeld in de Nederlandse popmuziek. Het is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden en de herkomst van de geportretteerden.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV