Op1: DNA-onderzoek slachtoffers Watersnoodramp 1953 gestart gemist? | Gids.tv

Op1: DNA-onderzoek slachtoffers Watersnoodramp 1953 gestart gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-19 22:15:00
Actueel

Uitzending van Op1 gemist? Onderwerpen Op1 van donderdag 19 januari

  • Er zijn nog altijd 105 slachtoffers van de Watersnoodramp vermist. Nu, zeventig jaar later, kunnen onbekende doden alsnog worden geïdentificeerd via DNA-onderzoek. Een oproep van de Provinciale Zeeuwse Courant en de politie Zeeland-West-Brabant heeft tot tientallen aanmeldingen geleid. Te gast in Op1 zijn PZC-journalisten Rolf Bosboom en Noortje de Kroo die er een podcast over maakten, en nabestaande Jan van den Hamer, die er dankzij DNA-onderzoek achter kwam waar een van zijn tantes is begraven.
  • Een 24-jarige man uit Etten-Leur wordt verdacht van sextortion. Hij zou meer dan honderd meisjes hebben afgeperst, waarvan een slachtoffer pas dertien jaar oud was. Rechtbankverslaggever ANP Nico Postma was bij de rechtszaak over het grootste onderzoek naar onlinemisbruik van minderjarigen ooit in Nederland en vertelt er vanavond over in Op1.
  • De NAVO gaat zich richten op de nieuwe fase in de oorlog: het tijdperk van de collectieve verdediging, zo besloten ze vandaag. Maar terwijl morgen bekend wordt gemaakt welke wapens aan Oekraïne worden geleverd, blijft veel nog onduidelijk. Gaat Duitsland nou de Leopard 2-tanks leveren en wat gaat Nederland precies toezeggen? Admiraal Rob Bauer vertelt er vanavond in Op1 over.
  • Niet langer twee drankjes per dag, maar twee per week. Canada heeft zijn alcoholrichtlijn fors aangescherpt. In Nederland is de richtlijn in elk geval niet meer dan één drankje per dag. Is drinken te veel genormaliseerd? Te gast zijn expert voeding en gedrag bij het Voedingscentrum Liesbeth Velema, voorzitter van de Nederlandse bierbrouwers Fred Teeven, volkszanger René Karst, die vindt dat er sprake is van betutteling, en actrice Fajah Lourens, die meedoet aan Dry January.
Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws