Donderdag in <em>Op1:</em> <em>Ernst Kuipers</em> over het zorgakkoord gemist? | Gids.tv

Donderdag in Op1: Ernst Kuipers over het zorgakkoord gemist?
Amusement

NPO 1
2023-01-27 01:00:00
Herhaling

Uitzending van Op1 gemist? Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 26 januari.

Onderwerpen Op1 van donderdag 26 januari

  • De huisartsen stemmen, als laatste partij, toch in met het zorgakkoord. Een stap in de goede richting, maar hoe toekomstbestendig is de zorg? Zo zijn er grote zorgen over het nijpende medicijntekort. Minister Ernst Kuipers vertelt bij Op1 wat het zorgakkoord gaat betekenen en hoe hij de problemen te lijf gaat.

  • Door de oorlog en daaropvolgende energieprijsexplosie willen projectontwikkelaars hun gebouwen zo energiezuinig mogelijk maken. Maar hoe? Ondernemer Ferdinand Grapperhaus ontwikkelt ‘slimme ramen’ en laat in Op1 zien hoe ver de techniek in Nederland is op het gebied van duurzaamheid en weet wat we nog kunnen verwachten.

  • 160 drugsvangsten met een straatwaarde van 3,5 miljard; ook in 2022 werden er in onze havens weer tienduizenden kilo’s cocaïne door de douane onderschept. Daarnaast werden bijna 27.000 keer drugs verstopt in briefpost voortijdig ingenomen. Volgens staatssecretaris Aukje de Vries is de aanpak van drugssmokkel in 2023 weer prioriteit nummer één. Over hoe ze dat gaan aanpakken en over wat de douane nog meer doet tegen ondermijnende criminaliteit schuift ze vanavond aan bij Op1.

  • Prinses Amalia begint morgen aan haar eerste officiële avontuur als troonopvolger. In het jaar dat haar vader precies tien jaar op de troon zit, reizen ze voor een werkbezoek samen af naar de Nederlandse Antillen. Kersvers presentator van het teruggekeerde programma Blauw Bloed Anne-Mar Zwart vertelt vanavond met koningshuisdeskundige EO Jeroen Snel wat we kunnen verwachten.

Bekijk deze aflevering van Op1 hier terug.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Op1

Op1 video's

Op1 TV-Nieuws