Live: Rybakina - Sabalenka (finale Australian Open) gemist? | Gids.tv

Live: Rybakina - Sabalenka (finale Australian Open) gemist?
Sport

Eurosport 1
2023-01-28 09:00:00
Tip

Uitzending van Us Open Finale: Grand Slam Tournament | Vrouwen gemist? Op zaterdag 28 januari wordt de vrouwenfinale van de eerste Grand Slam van 2023 plaats: de Australian Open. In die finale staan twee kanonnen uit het vrouwentennis tegenover elkaar: Rybakina en Sabalenka.

Jelena Rybakina
De Kazachstaanse Elena Rybakina, die geboren is in Rusland, was al één van de favorieten van dit toernooi. Vorig jaar won ze namelijk grand slamtoernooi Wimbledon. De huidige nummer 22 van de wereld kwam overigens in Australië nog nooit verder dan de derde ronde.

Aryna Sabalenka
De andere favoriet staat ook in de finale. De nummer vijf van de wereld, die uit Belarus komt, gaf voor de halve finale geen set weg op het toernooi. De halve finale was wat spannender, want ze wist nipt te winnen van de grote verrassing van het toernooi: Magda Linette (nummer 45 van de wereld).

Bekijk deze aflevering van Us Open Finale: Grand Slam Tournament | Vrouwen hier terug.