Samenvatting kwalificatie GP van Groot-Brittannië 2022

Samenvatting kwalificatie GP van Groot-Brittannië 2022

Samenvatting <em>kwalificatie GP van Groot-Brittannië</em> 2022 Werkt de video hierboven niet? Bekijk de samenvatting dan op YouTube. Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Groot-Brittannië, die zaterdag 2 juli 2022 werd gereden. Max Verstappen was fantastisch tijdens de derde vrije training waarin hij de snelste tijd noteerde en ging vervolgens met een goed gevoel richting de kwalificatie. Max Verstappen klokte in de zeer natte kwalificatie de tweede tijd. De pole is voor Carlos Sainz. Q1Max Verstappen verbeterde meermaals de snelste tijd in Q1. Charles Leclerc volgde op gepaste afstand. Bij de uitvallers zaten geen verassingen. Stroll, Schumacher, Vettel, Magnussen en Albon. Q2Ook in de tweede sessie heeft Max Verstappen laten zien dat hij enorm snel is in de regen en klokte de tweede tijd. De coureur van Williams Latifi was de grote verassing. Hij klokte de tiende tijd. Q3De laatste run was wederom zeer spannend. Max Verstappen kwam minder dan een tiende te kort voor pole en start tijdens de race vanaf de tweede plek achter Carlos Sainz die zijn eerste pole pakte. PoleDe pole is voor Carlos Sainz. Max start vanaf plek twee. Uitslag kwalificatie GP Groot-Brittannië Carlos Sainz Max Verstappen Charles Leclerc Sergio Perez Lando Norris Fernando Alonso Lewis Hamilton George Russel Zhou Guanyu Nicholas Latifi Pierre Gasly Valtteri Bottas Yuki Tsunoda Daniel Ricciardo Esteban Ocon Alexander Albon Kevin Magnussen Sebastian Vettel Mick Schumacher Lance Stroll Bekijk hier alle video's van de GP van Groot-Brittannië
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP van Groot-Brittannië 2022

Werkt de video hierboven niet? Bekijk de samenvatting dan op YouTube.

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Groot-Brittannië, die zaterdag 2 juli 2022 werd gereden. Max Verstappen was fantastisch tijdens de derde vrije training waarin hij de snelste tijd noteerde en ging vervolgens met een goed gevoel richting de kwalificatie. Max Verstappen klokte in de zeer natte kwalificatie de tweede tijd. De pole is voor Carlos Sainz.

Q1
Max Verstappen verbeterde meermaals de snelste tijd in Q1. Charles Leclerc volgde op gepaste afstand. Bij de uitvallers zaten geen verassingen. Stroll, Schumacher, Vettel, Magnussen en Albon.

Q2
Ook in de tweede sessie heeft Max Verstappen laten zien dat hij enorm snel is in de regen en klokte de tweede tijd. De coureur van Williams Latifi was de grote verassing. Hij klokte de tiende tijd.

Q3
De laatste run was wederom zeer spannend. Max Verstappen kwam minder dan een tiende te kort voor pole en start tijdens de race vanaf de tweede plek achter Carlos Sainz die zijn eerste pole pakte.

Pole
De pole is voor Carlos Sainz. Max start vanaf plek twee.

Uitslag kwalificatie GP Groot-Brittannië

  1. Carlos Sainz
  2. Max Verstappen
  3. Charles Leclerc
  4. Sergio Perez
  5. Lando Norris
  6. Fernando Alonso
  7. Lewis Hamilton
  8. George Russel
  9. Zhou Guanyu
  10. Nicholas Latifi
  11. Pierre Gasly
  12. Valtteri Bottas
  13. Yuki Tsunoda
  14. Daniel Ricciardo
  15. Esteban Ocon
  16. Alexander Albon
  17. Kevin Magnussen
  18. Sebastian Vettel
  19. Mick Schumacher
  20. Lance Stroll

Bekijk hier alle video's van de GP van Groot-Brittannië

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV