Zien: Wybren van Haga wil van Groningen "klein Koeweit" maken door gaswinning

Zien: Wybren van Haga wil van Groningen "klein Koeweit" maken door gaswinning

Woensdag 13 juli 2022 om 09:11

Wybren van Haga schoof dinsdagavond aan bij Renze om een tamelijk controversieel idee te pitchen. Hij wil de gaswinning in Groningen namelijk weer op gang brengen en er zelfs een "klein Koeweit" van maken, waarbij de inwoners van Groningen delen in de enorme verdiensten uit het winnen van gas.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Zien: <em>Wybren van Haga</em> wil van Groningen &quot;klein Koeweit&quot; maken door <em>gaswinning</em> Wybren van Haga schoof dinsdagavond aan bij Renze om een tamelijk controversieel idee te pitchen. Hij wil de gaswinning in Groningen namelijk weer op gang brengen en er zelfs een "klein Koeweit" van maken, waarbij de inwoners van Groningen delen in de enorme verdiensten uit het winnen van gas. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van dinsdag 12 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. AardbevingenHet idee is controversieel omdat Groningen al jaren wordt geteisterd door aardbevingen als gevolg van de gaswinning in de provincie. Van Haga heeft hier met behulp van wetenschappers een oplossing voor gevonden: door een waterstof- of stikstofinjectie "wordt de kans op seismische activiteit geminimaliseerd". Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Zien: Wybren van Haga wil van Groningen "klein Koeweit" maken door gaswinning

Aardbevingen
Het idee is controversieel omdat Groningen al jaren wordt geteisterd door aardbevingen als gevolg van de gaswinning in de provincie. Van Haga heeft hier met behulp van wetenschappers een oplossing voor gevonden: door een waterstof- of stikstofinjectie "wordt de kans op seismische activiteit geminimaliseerd".

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's