Lidewij Welten openhartig over angstcultuur bij hockeysters: "Zat ook in de groep"

Lidewij Welten openhartig over angstcultuur bij hockeysters: "Zat ook in de groep"

Donderdag 21 juli 2022 om 08:48

Hoewel de Nederlandse hockeysters de afgelopen jaren succes na succes behaalden, was er achter de schermen sprake van een heuse angstcultuur. Dat leidde tot het ontslag van bondscoach Alyson Annan. Lidewij Welten, onderdeel van het elftal dat afgelopen weekend wereldkampioen werd, is openhartig: "De angstcultuur ligt niet bij één persoon, maar ook voor een deel in de groep."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van woensdag 20 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv.

<em>Lidewij Welten</em> openhartig over angstcultuur bij hockeysters: &quot;Zat ook in de groep&quot; Hoewel de Nederlandse hockeysters de afgelopen jaren succes na succes behaalden, was er achter de schermen sprake van een heuse angstcultuur. Dat leidde tot het ontslag van bondscoach Alyson Annan. Lidewij Welten, onderdeel van het elftal dat afgelopen weekend wereldkampioen werd, is openhartig: "De angstcultuur ligt niet bij één persoon, maar ook voor een deel in de groep." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze van woensdag 20 juli. Je kunt ook de hele uitzending van Renze terugkijken bij Gids.tv. Nieuwe coachGelukkig werd er snel een nieuwe (interim-)bondscoach aangesteld, Jamilon Mülders, die de boel op de rit moest krijgen. Dat is volgens Maria Verschoor uitstekend gelukt: "Vanaf het begin, toen wij nog een rotzooitje waren, heeft Jamilon ons echt vastgepakt. Ik denk dat niemand anders het beter had kunnen doen. [...] Ik denk dat iedereen het heel fijn vond met hem." Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Lidewij Welten openhartig over angstcultuur bij hockeysters: "Zat ook in de groep"

Nieuwe coach
Gelukkig werd er snel een nieuwe (interim-)bondscoach aangesteld, Jamilon Mülders, die de boel op de rit moest krijgen. Dat is volgens Maria Verschoor uitstekend gelukt: "Vanaf het begin, toen wij nog een rotzooitje waren, heeft Jamilon ons echt vastgepakt. Ik denk dat niemand anders het beter had kunnen doen. [...] Ik denk dat iedereen het heel fijn vond met hem."

Bekijk het fragment uit Renze hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's