Historisch bewijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Historisch bewijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Historisch bewijs gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond begint een nieuw seizoen van het programma Historisch bewijs, het programma waarin diverse historici een zoektocht ondernemen naar unieke voorwerp van historisch belang. Is het voorwerp echt en wat is het verhaal hierachter? WillemsordeIn de eerste aflevering van het nieuwe seizoen doet het team onderzoek naar de vervormde Willemsorde in het Marine Museum in Den Helder. Is dit daadwerkelijk de orde die Jan van Speijk droeg op het moment dat hij zichzelf en zijn bemanning opblies op de Kanonneerboot #2 tijdens de Belgische Opstand in 1831? ZeeheldHet team van experts voert onderzoek uit rondom de Willemsorde van Van Speijk, een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Zo worden het Nederlands Forensisch Instituut en Defensie bij het project betrokken om de ontploffing van het schip van Jan van Speijk na te bootsen en wordt Van Speijks autopsierapport onderzocht. Bekijk ook Eens ging de zee hier tekeer: in 1916 stond het water onheilspellend hoog Bekijk deze video » Eppo van Nispen met bijzondere beelden van Vierdaagse: Russische soldaten worden toegejuicht Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Vrijdag 26 augustus 2022 om 23:13

Vanavond begint een nieuw seizoen van het programma Historisch bewijs, het programma waarin diverse historici een zoektocht ondernemen naar unieke voorwerp van historisch belang. Is het voorwerp echt en wat is het verhaal hierachter?

Willemsorde
In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen doet het team onderzoek naar de vervormde Willemsorde in het Marine Museum in Den Helder. Is dit daadwerkelijk de orde die Jan van Speijk droeg op het moment dat hij zichzelf en zijn bemanning opblies op de Kanonneerboot #2 tijdens de Belgische Opstand in 1831?

Zeeheld
Het team van experts voert onderzoek uit rondom de Willemsorde van Van Speijk, een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Zo worden het Nederlands Forensisch Instituut en Defensie bij het project betrokken om de ontploffing van het schip van Jan van Speijk na te bootsen en wordt Van Speijks autopsierapport onderzocht.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Historisch Bewijs

Actuele video's

Meer actuele video's