Wim Voermans in Op1 over lekken in Tweede Kamer: 'Daar staat een jaar cel op' (video)

Wim Voermans in Op1 over lekken in Tweede Kamer: 'Daar staat een jaar cel op' (video)

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 3 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

Wim Voermans in <em>Op1</em> over lekken in <em>Tweede Kamer</em>: 'Daar staat een jaar cel op' (video) Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 3 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. Het was een bewogen politieke dag. Premier Rutte overtrad jarenlang de Archiefwet bij het wissen van zijn sms’jes. En kamervoorzitter Vera Bergkamp deed vandaag aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie over het onderzoek naar haar voorganger Khadija Arib. Wim Voermans vertelt in Op1 over de politieke en strafrechtelijke gevolgen van dat laatste feit. 'Het is een spannende politieke detective. (...) Het gaat om schenden van ambtsgeheim. Dat is een jaar cel of 22.5 duizend euro boete.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Wim Voermans in Op1 over lekken in Tweede Kamer: 'Daar staat een jaar cel op' (video)

Het was een bewogen politieke dag. Premier Rutte overtrad jarenlang de Archiefwet bij het wissen van zijn sms’jes. En kamervoorzitter Vera Bergkamp deed vandaag aangifte van het lekken van vertrouwelijke informatie over het onderzoek naar haar voorganger Khadija Arib. Wim Voermans vertelt in Op1 over de politieke en strafrechtelijke gevolgen van dat laatste feit. 'Het is een spannende politieke detective. (...) Het gaat om schenden van ambtsgeheim. Dat is een jaar cel of 22.5 duizend euro boete.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV