Samenvatting kwalificatie GP Japan 2022: Max Verstappen kan wereldtitel ruiken

Samenvatting kwalificatie GP Japan 2022: Max Verstappen kan wereldtitel ruiken

Zaterdag 8 oktober 2022 om 14:48

Werkt de video hieronder niet? Kijk dan de samenvatting via YouTube.

Max Verstappen heeft poleposition gepakt tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Japan. De 25-jarige Nederlander was zijn concurrenten de baas en kan nu vanaf de eerste stek op jacht naar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Charles Leclerc, Carlos Sainz en Sergio Peréz zullen vlak achter Verstappen beginnen aan de race in Japan.

Tekst gaat verder onder de video.

Samenvatting <em>kwalificatie GP Japan</em> 2022: <em>Max Verstappen</em> kan wereldtitel ruiken Werkt de video hieronder niet? Kijk dan de samenvatting via YouTube. Max Verstappen heeft poleposition gepakt tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Japan. De 25-jarige Nederlander was zijn concurrenten de baas en kan nu vanaf de eerste stek op jacht naar zijn tweede wereldtitel in de Formule 1. Charles Leclerc, Carlos Sainz en Sergio Peréz zullen vlak achter Verstappen beginnen aan de race in Japan. Tekst gaat verder onder de video. Q1Het was een teleurstellende kwalificatie voor Pierre Gasly. De Fransman kampte in hevige remproblemen, waardoor hij al na de eerste sessie moest afhaken. Verstappen sloot de eerste sessie als snelste af, de Nederlander reed een snelle 1:30.224. Q2In Q2 noteerde Sergio Peréz verassend de snelste tijd, de Mexicaan reed zijn ronde in 1:29.925 en was daarmee ruim vier tiende sneller dan Fernando Alonso. Max Verstappen sloot de top 3 af. Q3Q3 was ongeëvenaard spannend. Max Verstappen noteerde een 1:29.304 en was daarmee 0,010 seconde sneller dan Charles Leclerc van Ferrari, die de tweede tijd noteerde. Het was nog even spannend of Verstappen zijn poleposition mocht behouden na een onvoorzichtige actie waarbij Lando Norris maar net een botsing kon vermijden. De wedstrijdjury besloot het bij een waarschuwing te houden. PoleDe pole is voor Max Verstappen. Op het Japanse Circuit pakte hij voor uitzinnige fans polepositoin. De Nederlander mag morgen vanaf de eerste plaats gaan jagen op zijn tweede F1-wereldkampioenschap. Uitslag kwalificatie Grand Prix van Japan Max Verstappen Charles Leclerc Carlos Sainz Sergio Perez Esteban Ocon Lewis Hamilton Fernando Alonso George Russel Sebastian Vettel Lando Norris Daniel Ricciardo Valtteri Bottas Yuki Tsunoda Zhou Guanyu Mick Schumacher Alex Albon Pierre Gasly Kevin Magnussen Lance Stroll Nicholas Latifi Bekijk de samenvatting van de kwalifiactie hierboven. Lees hier het volledige tijdschema van de GP van Japan. Bekijk ook Samenvatting vrije training 1 Formule 1 GP van Japan 2022 Bekijk deze video » Samenvatting vrije training 2 Formule 1 GP van Japan 2022 Bekijk deze video » Samenvatting vrije training 3 Formule 1 GP van Japan 2022 Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Japan 2022: Max Verstappen kan wereldtitel ruiken

Q1
Het was een teleurstellende kwalificatie voor Pierre Gasly. De Fransman kampte in hevige remproblemen, waardoor hij al na de eerste sessie moest afhaken. Verstappen sloot de eerste sessie als snelste af, de Nederlander reed een snelle 1:30.224.

Q2
In Q2 noteerde Sergio Peréz verassend de snelste tijd, de Mexicaan reed zijn ronde in 1:29.925 en was daarmee ruim vier tiende sneller dan Fernando Alonso. Max Verstappen sloot de top 3 af.

Q3
Q3 was ongeëvenaard spannend. Max Verstappen noteerde een 1:29.304 en was daarmee 0,010 seconde sneller dan Charles Leclerc van Ferrari, die de tweede tijd noteerde. Het was nog even spannend of Verstappen zijn poleposition mocht behouden na een onvoorzichtige actie waarbij Lando Norris maar net een botsing kon vermijden. De wedstrijdjury besloot het bij een waarschuwing te houden.

Pole
De pole is voor Max Verstappen. Op het Japanse Circuit pakte hij voor uitzinnige fans polepositoin. De Nederlander mag morgen vanaf de eerste plaats gaan jagen op zijn tweede F1-wereldkampioenschap.

Uitslag kwalificatie Grand Prix van Japan

  1. Max Verstappen
  2. Charles Leclerc
  3. Carlos Sainz
  4. Sergio Perez
  5. Esteban Ocon
  6. Lewis Hamilton
  7. Fernando Alonso
  8. George Russel
  9. Sebastian Vettel
  10. Lando Norris
  11. Daniel Ricciardo
  12. Valtteri Bottas
  13. Yuki Tsunoda
  14. Zhou Guanyu
  15. Mick Schumacher
  16. Alex Albon
  17. Pierre Gasly
  18. Kevin Magnussen
  19. Lance Stroll
  20. Nicholas Latifi

Bekijk de samenvatting van de kwalifiactie hierboven. Lees hier het volledige tijdschema van de GP van Japan.

Actuele video's

Meer actuele video's