ZIEN: klimaatactivist besmeurt schilderij 'Meisje met de parel' in het Mauritshuis

ZIEN: klimaatactivist besmeurt schilderij 'Meisje met de parel' in het Mauritshuis

Ook het kunstwerk 'Meisje met de parel' is doelwit geworden van een klimaatactie. Een klimaatactivist heeft zich donderdag vastgelijmd aan het schilderij in het Mauritshuis. Bekijk hieronder de beelden waarop 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer wordt besmeurd.

Lees verder onder de video.

ZIEN: klimaatactivist besmeurt schilderij 'Meisje met de parel' in het <em>Mauritshuis</em> Ook het kunstwerk 'Meisje met de parel' is doelwit geworden van een klimaatactie. Een klimaatactivist heeft zich donderdag vastgelijmd aan het schilderij in het Mauritshuis. Bekijk hieronder de beelden waarop 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer wordt besmeurd. Lees verder onder de video. "Shame on you"De klimaatactivist had zich met zijn hoofd vastgeplakt aan de glasplaat van het schilderij. "Ook gooide iemand met een rode vloeistof en een andere man lijmde zijn hand vast aan de wand naast het schilderij", laat NOS weten. "Shame on you", roept een museumbezoekster die het ziet gebeuren. De Belgische klimaatactivist is met twee andere actievoerders door de politie aangehouden. Het schilderij is niet beschadigd. Bekijk hierboven de beelden waarop 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer wordt besmeurd in het Mauritshuis.
Nieuws :
ZIEN: klimaatactivist besmeurt schilderij 'Meisje met de parel' in het Mauritshuis

"Shame on you"
De klimaatactivist had zich met zijn hoofd vastgeplakt aan de glasplaat van het schilderij. "Ook gooide iemand met een rode vloeistof en een andere man lijmde zijn hand vast aan de wand naast het schilderij", laat NOS weten. "Shame on you", roept een museumbezoekster die het ziet gebeuren. De Belgische klimaatactivist is met twee andere actievoerders door de politie aangehouden. Het schilderij is niet beschadigd.

Bekijk hierboven de beelden waarop 'Meisje met de parel' van Johannes Vermeer wordt besmeurd in het Mauritshuis.

Actuele video's

Meer actuele video's