Video: 'Pieten in Volendam nog behoorlijk zwart tijdens Sinterklaasintocht'

Video: 'Pieten in Volendam nog behoorlijk zwart tijdens Sinterklaasintocht'

Ook Volendam is om: geen zwarte pieten meer bij de Sinterklaasintocht. Hart van Nederland peilde zondagavond de stemming onder de, nog altijd verdeelde, bezoekers. Een van hen: 'Zoals het nu gaat, is het helemaal zoals het hoort.'

'Nog flink zwart'
Toch zijn de pieten nog altijd een stuk zwarter dan in andere gemeenten. Wat is de reactie van burgemeester Lieke Sievers op dat verwijt? 'Het is een belangrijke stap geweest en de creativiteit gaan ze vast nog uitbouwen.' De pietendiscussie is overigens duidelijk nog niet gaan liggen in de palingstad: zaterdagavond was een aantal FC Volendam-supporters als zwarte piet verkleed en dat zorgde voor nogal wat ophef.

Bekijk de video van Hart van Nederland over de Sinterklaasintocht in Volendam hieronder

Video: 'Pieten in <em>Volendam</em> nog behoorlijk zwart tijdens Sinterklaasintocht' Ook Volendam is om: geen zwarte pieten meer bij de Sinterklaasintocht. Hart van Nederland peilde zondagavond de stemming onder de, nog altijd verdeelde, bezoekers. Een van hen: 'Zoals het nu gaat, is het helemaal zoals het hoort.' 'Nog flink zwart'Toch zijn de pieten nog altijd een stuk zwarter dan in andere gemeenten. Wat is de reactie van burgemeester Lieke Sievers op dat verwijt? 'Het is een belangrijke stap geweest en de creativiteit gaan ze vast nog uitbouwen.' De pietendiscussie is overigens duidelijk nog niet gaan liggen in de palingstad: zaterdagavond was een aantal FC Volendam-supporters als zwarte piet verkleed en dat zorgde voor nogal wat ophef. Bekijk de video van Hart van Nederland over de Sinterklaasintocht in Volendam hieronder Bekijk ook Renze gemist? Zo vertel je het grote geheim van Sinterklaas aan je kinderen Bekijk deze video » Video: FC Volendam-supporters verkleed als zwarte piet Bekijk deze video »
TV :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Actuele video's

Meer actuele video's