Hoogtepunten kersttoespraak koning Willem-Alexander: schaduw, slavernij en uitstel

Hoogtepunten kersttoespraak koning Willem-Alexander: schaduw, slavernij en uitstel

Zondag 25 december 2022 om 14:24

Koning Willem-Alexander opende in 2022 zijn kersttoespraak zeer stemmig. In de DNA kamer van Huis den Bosch vertelde de koning over de schaduw die bij veel mensen over het kerstfeest hangt. Hij noemt het "een schaduw van zorgen" en snijdt de financiële problemen van veel Nederlanders aan.

Hoogtepunten kersttoespraak <em>koning Willem-Alexander</em>: schaduw, slavernij en uitstel Koning Willem-Alexander opende in 2022 zijn kersttoespraak zeer stemmig. In de DNA kamer van Huis den Bosch vertelde de koning over de schaduw die bij veel mensen over het kerstfeest hangt. Hij noemt het "een schaduw van zorgen" en snijdt de financiële problemen van veel Nederlanders aan. De klimaatverandering en de grenzen van ons land worden ook besproken, net als het slavernijverleden van Nederland, dat de laatste weken veel in het nieuws is. De koning zegt hierover: 'Voor wat er toen voor onmenselijkheden zijn aangedaan, draagt nu niemand de schuld. Misdaad tegen de menselijkheid erkennen legt een fundament voor de toekomst.' Bekijk de kersttoespraak van de Koning hierboven terug.
TV :

De klimaatverandering en de grenzen van ons land worden ook besproken, net als het slavernijverleden van Nederland, dat de laatste weken veel in het nieuws is. De koning zegt hierover: 'Voor wat er toen voor onmenselijkheden zijn aangedaan, draagt nu niemand de schuld. Misdaad tegen de menselijkheid erkennen legt een fundament voor de toekomst.'

Bekijk de kersttoespraak van de Koning hierboven terug.

Actuele video's

Meer actuele video's