Wintergasten met Jane Goodall gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Wintergasten met Jane Goodall gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Wintergasten met Jane Goodall gemist? Bekijk hier de hele uitzending Maandag start het nieuwe seizoen van Wintergasten op NPO 2. In de late avond interviewen drie Nederlandse interviewers drie grote namen die de afgelopen jaren iets betekent hebben voor de wereld. In de eerste aflevering interviewt vaste presentatrice Janine Abbring de Britse bioloog Jane Goodall. Dieren en gedragDe primatoloog Goodall groeide op in het Engelse kuststadje Bournemouth en was als kind al bovenmatig geïnteresseerd in dieren en hun gedrag. Goodall volgde haar jeugddroom en dompelde zich in Gombe, Tanzania onder in de habitat van de chimpansees. Ze groeide uit tot een van de bekendste primatologen van de wereld. OmnivorenHaar werk was baanbrekend: zo ontdekte ze bijvoorbeeld dat chimpansees geen vegetariërs maar omnivoren te zijn en dat de dieren gereedschap gebruiken. Bezorgd over de staat waarin de aarde verkeerde, besloot Goodall zich halverwege de jaren tachtig te concentreren op het vergroten van de bewustwording rond natuurbehoud en klimaatverandering.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Maandag 2 januari 2023 om 23:44

Maandag start het nieuwe seizoen van Wintergasten op NPO 2. In de late avond interviewen drie Nederlandse interviewers drie grote namen die de afgelopen jaren iets betekent hebben voor de wereld. In de eerste aflevering interviewt vaste presentatrice Janine Abbring de Britse bioloog Jane Goodall.

Dieren en gedrag
De primatoloog Goodall groeide op in het Engelse kuststadje Bournemouth en was als kind al bovenmatig geïnteresseerd in dieren en hun gedrag. Goodall volgde haar jeugddroom en dompelde zich in Gombe, Tanzania onder in de habitat van de chimpansees. Ze groeide uit tot een van de bekendste primatologen van de wereld.

Omnivoren
Haar werk was baanbrekend: zo ontdekte ze bijvoorbeeld dat chimpansees geen vegetariërs maar omnivoren te zijn en dat de dieren gereedschap gebruiken. Bezorgd over de staat waarin de aarde verkeerde, besloot Goodall zich halverwege de jaren tachtig te concentreren op het vergroten van de bewustwording rond natuurbehoud en klimaatverandering.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Wintergasten

Actuele video's

Meer actuele video's