Hugo de Jonge: 'Woning van 355.000 euro is betaalbare woning' (Jinek)

Hugo de Jonge: 'Woning van 355.000 euro is betaalbare woning' (Jinek)

Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, wil dat tweederde van de woningen in een gemeente betaalbaar is. Maar wat is betaalbaar? 'Een koopprijs van niet meer dan 355.000 euro en een huur van niet meer dan 1.000 euro.'

'Onbetaalbaar voor mensen met twee middeninkomens'
Probleem is echter dat meer dan de helft van de recent opgeleverde woningen duurder is: 'Die zijn voor gewone mensen niet te betalen, ook niet voor mensen met twee middeninkomens. Dus dat is natuurlijk een enorm groot probleem', aldus De Jonge.

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 31 januari. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.

Hugo de Jonge: 'Woning van 355.000 euro is betaalbare woning' (<em>Jinek</em>) Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, wil dat tweederde van de woningen in een gemeente betaalbaar is. Maar wat is betaalbaar? 'Een koopprijs van niet meer dan 355.000 euro en een huur van niet meer dan 1.000 euro.' 'Onbetaalbaar voor mensen met twee middeninkomens'Probleem is echter dat meer dan de helft van de recent opgeleverde woningen duurder is: 'Die zijn voor gewone mensen niet te betalen, ook niet voor mensen met twee middeninkomens. Dus dat is natuurlijk een enorm groot probleem', aldus De Jonge. Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van dinsdag 31 januari. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken via Gids.tv.
TV :
Hugo de Jonge: 'Woning van 355.000 euro is betaalbare woning' (Jinek)

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV