Sander Schimmelpenninck in Jinek: ‘Deeltijd werkcultuur zorgt voor problemen’

Sander Schimmelpenninck in Jinek: ‘Deeltijd werkcultuur zorgt voor problemen’

Hieronder zie je een fragment uit Jinek van woensdag 1 maart. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken op Gids.tv.

Sander Schimmelpenninck vertelt in Jinek meer over het enorme aantal parttimers in Nederland. In ons land werkt bijna de helft van de beroepsbevolking niet fulltime en volgens hem zorgt dat nu voor meerdere problemen. “We hebben grote tekorten in sectoren waarin vrouwen oververtegenwoordigd zijn. Dus zorg, onderwijs met name, en die worden alleen maar groter.” Ook noemt hij vergrijzing als probleem, en spreekt hij van een slechte maatschappelijke investering in opleidingen als vrouwen uiteindelijk niet of nauwelijks gaan werken.

Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Heb je Jinek gemist? Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen terugkijken bij Gids.tv.

Sander Schimmelpenninck in <em>Jinek</em>: ‘Deeltijd werkcultuur zorgt voor problemen’ Hieronder zie je een fragment uit Jinek van woensdag 1 maart. Je kunt ook deze hele uitzending van Jinek terugkijken op Gids.tv. Sander Schimmelpenninck vertelt in Jinek meer over het enorme aantal parttimers in Nederland. In ons land werkt bijna de helft van de beroepsbevolking niet fulltime en volgens hem zorgt dat nu voor meerdere problemen. “We hebben grote tekorten in sectoren waarin vrouwen oververtegenwoordigd zijn. Dus zorg, onderwijs met name, en die worden alleen maar groter.” Ook noemt hij vergrijzing als probleem, en spreekt hij van een slechte maatschappelijke investering in opleidingen als vrouwen uiteindelijk niet of nauwelijks gaan werken. Bekijk het fragment van Jinek in de video hieronder. Heb je Jinek gemist? Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Sander Schimmelpenninck in Jinek: ‘Deeltijd werkcultuur zorgt voor problemen’

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV