Ruimteschip aarde over Nederlandse bodem gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ruimteschip aarde over Nederlandse bodem gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Ruimteschip aarde over Nederlandse bodem gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de derde aflevering van Ruimteschip aarde staat de Nederlandse bodem centraal. De astronauten waarmee André Kuipers heeft samengewerkt zijn gefascineerd door de Nederlandse bodem. In deze aflevering leggen hij en verteller Kim van Kooten uit waarom. VoedselDe grond in Nederland is overal in beweging. Soms is de grond sappig en vol van leven, soms is het juist omringt door water en soms lijkt het juist heel droog. We zetten onze huizen er op en we planten ons voedsel er in. Als we dieper graven, komen we echter tekenen van vroeger leven tegen. Landbouw op andere planetenDaarnaast onderzoekt André een van de oudste bomen van Nederland. We zien hoe we na onze dood de bodem vervuilen en hoe een slimme Delftenaar dit oplost. Hoe zou landbouw op andere planeten eruit kunnen zien? Bekijk ook Video: astronauten trainen voor missies naar maan en Mars Bekijk deze video » Beau gemist? André Kuipers vertelt over de nieuwe astronauten van ESA Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de derde aflevering van Ruimteschip aarde staat de Nederlandse bodem centraal. De astronauten waarmee André Kuipers heeft samengewerkt zijn gefascineerd door de Nederlandse bodem. In deze aflevering leggen hij en verteller Kim van Kooten uit waarom.

Voedsel
De grond in Nederland is overal in beweging. Soms is de grond sappig en vol van leven, soms is het juist omringt door water en soms lijkt het juist heel droog. We zetten onze huizen er op en we planten ons voedsel er in. Als we dieper graven, komen we echter tekenen van vroeger leven tegen.

Landbouw op andere planeten
Daarnaast onderzoekt André een van de oudste bomen van Nederland. We zien hoe we na onze dood de bodem vervuilen en hoe een slimme Delftenaar dit oplost. Hoe zou landbouw op andere planeten eruit kunnen zien?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Ruimteschip Aarde

Actuele video's

Meer actuele video's