Pointer special over duurzaam OV gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer special over duurzaam OV gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Pointer special over duurzaam OV gemist? Bekijk hier de hele uitzending In deze Pointer special duiken de onderzoeksjournalisten van Pointer in de wereld van het duurzame openbaar vervoer. De vervoerdersorganisaties zijn op de goede weg, maar lopen ook tegen een aantal blokkades aan: bijvoorbeeld bezuinigingen. Hoe kan dat nu? Groene bussenOm de klimaatdoelen te halen worden dieselbussen in het streekvervoer steeds vaker vervangen door groene bussen. Dat betekent vervolgens wel dat grote stukken van Nederland steeds minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op die plekken moet je wel een auto hebben om ergens te komen. DoelmatigDe vraag is dus: Is het nut van groene bussen wel zo groot, als tegelijkertijd steeds meer mensen de auto pakken? Die auto is namelijk nog zelden elektrisch. Hoe maken we van het ov weer een volwaardig alternatief voor de auto? Bij Pointer constateren ze dat de overheden nog niet erg doelmatig te werk gaan. Bekijk ook De Avondshow met Arjen Lubach: NS-staking leidt tot veel kijkersvragen Bekijk deze video » HLF8: Voor iedereen gratis openbaar vervoer, kost Nederland zo'n 18 miljard Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 9 maart 2023 om 21:30

In deze Pointer special duiken de onderzoeksjournalisten van Pointer in de wereld van het duurzame openbaar vervoer. De vervoerdersorganisaties zijn op de goede weg, maar lopen ook tegen een aantal blokkades aan: bijvoorbeeld bezuinigingen. Hoe kan dat nu?

Groene bussen
Om de klimaatdoelen te halen worden dieselbussen in het streekvervoer steeds vaker vervangen door groene bussen. Dat betekent vervolgens wel dat grote stukken van Nederland steeds minder goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op die plekken moet je wel een auto hebben om ergens te komen.

Doelmatig
De vraag is dus: Is het nut van groene bussen wel zo groot, als tegelijkertijd steeds meer mensen de auto pakken? Die auto is namelijk nog zelden elektrisch. Hoe maken we van het ov weer een volwaardig alternatief voor de auto? Bij Pointer constateren ze dat de overheden nog niet erg doelmatig te werk gaan.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Pointer

Actuele video's

Meer actuele video's