Zien: opkomst bij mars tegen de armoede in Rotterdam overtreft verwachtingen

Zien: opkomst bij mars tegen de armoede in Rotterdam overtreft verwachtingen

Zondag 22 oktober 2023 om 16:59

Vroeger was armoede vooral een kwestie voor uitkeringsgerechtigden en AOW'ers, maar nu treft het bijna alle lagen van de samenleving, inclusief werkenden die zich tot voedselbanken moeten wenden. De FNV demonstreert vandaag in Rotterdam voor een verhoging van het minimumloon.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien: opkomst bij <em>mars tegen de armoede</em> in <em>Rotterdam</em> overtreft verwachtingen Vroeger was armoede vooral een kwestie voor uitkeringsgerechtigden en AOW'ers, maar nu treft het bijna alle lagen van de samenleving, inclusief werkenden die zich tot voedselbanken moeten wenden. De FNV demonstreert vandaag in Rotterdam voor een verhoging van het minimumloon. Tekst gaat verder onder de video. FNV-medewerkerDe afgelopen week reisde FNV-medewerker Maureen van der Pligt met een camper en brandweerwagen door Nederland om verhalen over armoede te verzamelen. "We horen schrijnende verhalen, zoals van een lerares die merkt dat steeds meer kinderen eerder naar school komen om een boterham te eten." Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv. Bekijk ook Vier op de tien kinderen leven in armoede: Hoe kan dit en hoe lossen we dit op? Bekijk deze video » RTL Nieuws gemist? Demissionair kabinet belooft actie tegen groeiende armoede Bekijk deze video »
Nieuws :

FNV-medewerker
De afgelopen week reisde FNV-medewerker Maureen van der Pligt met een camper en brandweerwagen door Nederland om verhalen over armoede te verzamelen. "We horen schrijnende verhalen, zoals van een lerares die merkt dat steeds meer kinderen eerder naar school komen om een boterham te eten."

Bekijk de video van Hart van Nederland hierboven. Meer nieuws? Je kan de beste fragmenten van Hart van Nederland terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's