2Doc How to Steal a Country zie je maandag op NPO 2

2Doc How to Steal a Country zie je maandag op NPO 2
Het ontstaan van de #Gupta-leaks

Kijktip :

In de documentaire How to Steal a Country wordt gereconstrueerd hoe de #Gupta-leaks tot stand kwamen. Hierin bewezen onderzoeksjournalisten namelijk dat de Zuid-Afrikaanse overheid in feite niet meer in de handen van oud-president Jacob Zuma lag, maar in die van de rijke, Indiase Gupta-familie. Je ziet de documentaire maandag 17 augustus op NPO 2.

Corruptie
De Indiase familie Gupta wist met hulp van politieke connecties, de opbrengsten van heel Zuid-Afrika toe te eigenen. Deze grove vorm van corruptie vormde een fundamentele bedreiging voor de jonge, prille democratie in Zuid-Afrika. In How to Steal a Country reconstrueren regisseurs Rehad Desai en Mark Kaplan samen met onderzoeksjournalisten, politici en mensenrechtenactivisten hoe zij langzaam maar zeker op het spoor van deze grootschalige corruptie kwamen.

Belangenverstrengeling
De documentaire geeft niet alleen een ontluisterend beeld van de recente geschiedenis van Zuid-Afrika, maar het laat ook zien dat de wereldwijde trend van steeds verdere belangenverstrengeling tussen bedrijfsleven en overheid een bedreiging kan vormen voor de democratie.

How to Steal a Country is op maandag 17 augustus om 22.05 uur te zien op NPO 2. Je kunt de gehele documentaire terugkijken op Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 2Doc How to Steal a Country zie je maandag op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier