Recensie: Project Power is dertien-in-een-dozijn superheldenflick

Recensie: Project Power is dertien-in-een-dozijn superheldenflick
Bijzonder spectaculaire cast brengt niets nieuws

Film :

Vanaf 14 augustus staat Project Power op Netflix. Wat zou jij doen wanneer je een pil kan innemen die je superkrachten geeft? Een leuk concept, maar hoe wordt het in deze film uitgewerkt? Lees hier de recensie van Project Power.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Gevaarlijke pil
De stad New Orleans is in de ban van een mysterieuze nieuwe pil die aan elke gebruiker ervan superkrachten verleent. Welke deze zijn wordt pas duidelijk na het innemen van de pil. Terwijl sommigen onzichtbaar worden of een kogelvrije huid kweken, kan het voor anderen uiteindelijk de dood betekenen. Het bestaan van de pil zorgt voor een toename van misdaden in de stad, waarna een lokale agent de handen in elkaar slaat met een dealer en de voormalig soldaat Art om de gevaarlijke criminele groep achter deze handel te stoppen. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Superheldenfilms: het is de Hollywood-trend van het vorige decennium. Dat het genre een beetje uitgekauwd wordt, daar hoeven we geen geheim van te maken. Deze mix tussen een superheldenfilm en een Matrix-achtige premise hebben we echter nog niet gezien. Helaas werken de regisseurs, maar vooral de schrijvers dit concept niet lekker uit. Hierdoor blijft de film een beetje dertien-in-een-dozijn. De acteurs presteren overigens prima, waarbij Dominique Fishback er in positieve mate uitspringt. Voor een beetje een goede vrijdag- of zaterdagavond is het echt lekker wegkijken: drie sterren.

Cast
Naast Jamie Foxx (The Amazing Spider-Man 2) en Joseph Gordon-Levitt (The Dark Knight Rises) spelen ook Dominique Fishback (The Hate U Give), Rodrigo Santoro (300) en Courtney B. Vance (The Hunt For Red October) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Henry Joost & Ariel Schulman (Nerve).

Project Power is vanaf 14 augustus 2020 te zien in de Nederlandse huiskamers. Genre: Actie, Superhelden. Tijdsduur: 111 minuten. IMDb-score: 6,1.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Project Power is dertien-in-een-dozijn superheldenflick of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen