Vanavond op tv: Politica Carola Schouten bij Zomergasten, finale We Want More en meer

Vanavond op tv: Politica Carola Schouten bij Zomergasten, finale We Want More en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 16 augustus

Kijktip :

Vanavond is er vrijwel voor ieder wat wils op televisie. Kijk naar een nieuwe aflevering van VPRO Zomergasten met ChristenUnie-politica Carola Schouten, of geniet van de bijzondere documentaire For Sama waarin een 26-jarige journaliste haar leven in Aleppo laat zien. Meer zin in entertainment? Kijk dan naar de finale van We Want More of de cabaretvoorstelling van Ronald Snijders. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 16 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Zomergasten: Carola Schouten

NPO 2
NPO 2
20:20 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Op zondag 16 augustus is het de beurt aan ChristenUnie-politica Carola Schouten om aan te schuiven in Zomergasten, waar ze een avondvullend gesprek zal voeren met presentatrice Janine Abbring. Maar wie is deze minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit eigenlijk?__


Finale: We Want More

SBS 6
SBS 6
20:30 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Deze zondagavond is de finale van de zangwedstrijd We Want More op SBS6. De winnaar gaat na de show naar huis met 100 duizend euro. In We Want More kwamen de afgelopen weken allerlei muziekgenres voorbij. Van fado tot pop tot klassiek. In de finale komen de beste deelnemers uit de halve finales van de afgelopen week terug voor de spannende ontknoping. Opnieuw krijgen juryleden Ali B, Davina Michelle, André Hazes, Henk Poort en Trijntje Oosterhuis hulp van 25 professionals uit de muziekindustrie bij hun beoordeling. Ook het 100-koppige publiek bepaalt als 'Mobile Jury' mede de winnaar van We Want More.


Cabaret: Ronald Snijders - Groot Succes 2

NPO 3
NPO 3
21:45 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Cabaretvoorstelling van Ronald Snijders, vol onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Deze voorstelling begint met een persconferentie vanuit Nieuwspoort die de komst van de nieuwe show aankondigt. Snijders speelt live in het theater alvast enkele voorproefjes uit dat programma, dat echter 'nog helemaal gemaakt moet worden'. Zo heeft hij nog maar één liedje. Veel grappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels komen voorbij in een programma over vooruitkijken, de mensen bezighouden, in het moment willen zitten en van niets iets maken door het oprekken van de taal en het bakken van lucht.


Docu: For Sama

NPO 2
NPO 2
23:25 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Documentaire van de 26-jarige Syrische journalist Waad al-Kateab, waarin zij met haar camera vijf jaar van haar leven in Aleppo tijdens de Syrische opstand tegen Assad vastlegt. Waad woont met Sama's vader, een arts in het laatst overgebleven ziekenhuis in het door rebellen bezette Aleppo. Omringd van alle kanten, dagelijks gebombardeerd door het Syrische regime en de Russische luchtmacht, vreest Waad dat ze elk moment gedood kunnen worden. Daarom schrijft ze een videobrief aan haar eenjarige dochter Sama om uit te leggen wie haar ouders waren, waar ze voor vochten en waarom Sama ter wereld kwam. Waad worstelt met een onmogelijke keuze of ze al dan niet de stad moet ontvluchten om het leven van haar dochter te beschermen. Wanneer ze weggaat, betekent dat het opgeven van de strijd voor vrijheid, waarvoor ze al zoveel heeft opgeofferd.
Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Politica Carola Schouten bij Zomergasten, finale We Want More en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen