Maandag in Op1: Arie Slob, Ernst Kuipers, Barbara Barend en meer

Maandag in Op1: Arie Slob, Ernst Kuipers, Barbara Barend en meer
De gasten van maandag 17 augustus

Kijktip :

De zomervakantie loopt op zijn eind en het normale leven komt steeds meer op gang. De meeste Nederlanders zijn weer aan het werk en vandaag zijn ook de scholen in het noorden van het land geopend. Arie Slob vertelt in Op1 over de maatregelen die zijn getroffen om de scholen veilig te maken. Wie zijn er vanavond nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - maandag 17 augustus

  • Vandaag en later deze week gaan de scholen in het basis- en voorgezet onderwijs in de regio Noord-Nederland weer open, met voor het eerst weer volle klassen. De afgelopen weken was er grote onrust over de coronamaatregelen, vooral over de ventilatie: zijn de scholen wel goed voorbereid? Arie Slob, minister van Onderwijs, legt uit wat hij gedaan heeft om de scholen te helpen de veiligheid en gezondheid van leerlingen en leraren te garanderen.
  • Ernst Kuipers, voorzitter Landelijke Netwerk Acute Zorg, maakt zich zorgen om de oplopende coronacijfers en heeft angst voor een tweede golf. Hij hamert erop zelfs bij een onschuldig ogende snotneus thuis te blijven en te testen. Want ook de IC-beddenbezetting kruipt gestaag omhoog. Vanavond is hij te gast bij Op1.
  • Het is al dagen onrustig in Den Haag en Utrecht. Bij talloze rellen is de politie in aanraking gekomen met onruststokende jongeren die zich vanwege maandenlange verveling, de hittegolf en uitzichtloze coronacrisis, misdragen.Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de Politie-Eenheid Midden-Nederland, is te gast bij Op1. Hoe is het nu met de onrust?
  • Voor de negende dag op rij zijn in de Wit-Russische hoofdstad Minsk massa’s mensen op de been om te demonstreren tegen president Loekasjenko en voor nieuwe verkiezingen.Evgeniy Levchenko, zelf geboren in Oekraïne dat net als Wit-Rusland lange tijd onderdeel was van de Sovjet-Unie, schuift aan bij Op1. Hoe is zijn band met Wit-Rusland en hoe beoordeelt hij de situatie daar?
  • De crisis bij FC Barcelona is compleet na de afstraffing door Bayern München (8-2) in de kwartfinale van de Champions League. Hoe moet het nu verder met de Catalaanse club en de sterspelers Lionel Messi, Luis Suárez en Frenkie de Jong? Barbara Barend, oprichter van sportmagazine Helden, is te gast.

Presentatie
De uitzending van Op1 van maandag 17 augustus wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Arie Slob, Ernst Kuipers, Barbara Barend en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV