Prachtig filmdrama Hidden Figures dinsdag 25 augustus te zien op SBS9

Prachtig filmdrama Hidden Figures dinsdag 25 augustus te zien op SBS9
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

In de jaren zestig was er een verwoede space race gaande tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Veel mensen waren echter niet op de hoogte van het grote aandeel van enkele zwarte vrouwen in de eerste maanlanding van de VS. Het prachtige filmdrama Hidden Figures vertelt dit verhaal. De film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Hidden Figures streamen via onder meer Google Play en iTunes.

Het verhaal
Hidden Figures volgt de vrouwen Katherine Johnson (gespeeld door Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe), drie geniale Afro-Amerikaanse vrouwen die werken bij NASA. Ze weten belangrijke wiskundige data te leveren om de eerste succesvolle ruimtemissie te realiseren. Deze prestatie zou het vertrouwen van de natie herstellen en zou mensen, ongeacht ras of geslacht, inspireren om groots te dromen. Gebaseerd op een indrukwekkend en waargebeurd verhaal.

Ontroerend en meeslepend
In Hollywood weten ze als geen ander hoe ze een waargebeurd verhaal op ontroerende en meeslepende wijze tot leven moeten brengen. Dat gebeurt ook met Hidden Figures: vanaf het begin krijgen we een enorme sympathie voor de vrouwelijke hoofdrolspelers, die stuk voor stuk fantastisch acteerwerk laten zien. We zien hoe de vrouwen langzaam maar zeker opklimmen binnen de NASA, tot ze de absolute top hebben bereikt. Naast de eerder genoemde vrouwelijke actrices schitteren ook Kevin Costner, Kirsten Dunst, Jim Parsons en Marshala Ali in deze prachtige film.

Hidden Figures (2016) wordt beoordeeld met een 7,8 op IMDb en is op dinsdag 25 augustus om 22.50 uur te zien op SBS9. Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig filmdrama Hidden Figures dinsdag 25 augustus te zien op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV